Małe co nieco
Jadłospis śniadań, obiadów i podwieczorków w Przedszkolu w Trzcianie
od 28 kwietnia 2025 r. do 2 maja 2025 r.
 

DZIEŃ TYGODNIA

ŚNIADANIE I, II

OBIAD

PODWIECZOREK

PONIEDZIAŁEK
28.04.2025 r.

I. Bagietka z ziarnami, masło, wędlina, papryka, kakao.
II. Jabłko.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Naleśniki z serem białym oraz musem truskawkowym, kompot.

Zawiera alergeny: jaja, mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

Zupa koperkowa z wkładką mięsną, ryżem, natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

WTOREK
29.04.2025 r.

I. Bułka z sezamem, masło, ser żółty, pomidor koktajlowy, kawa zbożowa.
II. Gruszka.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Pilaw- ryż, filet z indyka, warzywa, kompot.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

Zupa parzybroda z wkładką mięsną, ziemniakami, natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

ŚRODA
30.04.2025 r.

I. Chleb mieszany, masło, szynka drobiowa, rzodkiewka, roszponka, kakao.
II. Banan.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Ziemniaki z masłem, filet z miruny panierowany,  surówka z kiszonej kapusty, kompot.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten, jaja, ryba.

Zupa krupnik z wkładką mięsną, kaszą jęczmienną, natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

PIĄTEK
02.05.2025 r.

I. Chleb tygrysi, pasta z makreli, ogórek kiszony, herbata z cytryną.
II. Mus owocowy.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Placki twarogowe z jabłkiem i cukrem pudrem, kompot.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, jaja, gluten.

Zupa królewska z wkładką mięsną, ziemniakami, natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, seler.

Woda niegazowana podawana na bieżąco do picia. W razie nie otrzymania w/w artykułów jadłospis może ulec zmianie.
Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. pieczywo, kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.