Małe co nieco
Jadłospis śniadań, obiadów i podwieczorków w Przedszkolu w Trzcianie
od 5 maja 2025 r. do 9 maja 2025 r.
 

DZIEŃ TYGODNIA

ŚNIADANIE I, II

OBIAD

PODWIECZOREK

PONIEDZIAŁEK 05.05.2025 r.

I. Chleb mieszany, masło, wędlina, ogórek zielony, kawa zbożowa.
II. Banan.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Ryż na mleku z jabłkami i cynamonem, kompot.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten.

Rosół drobiowo-wołowy z makaronem oraz natką pietruszki.

Zawiera alergeny: seler, gluten.

WTOREK
06.05.2025 r.

I. Bułka kukurydziana, ser żółty, rzodkiewka, rukola, kakao.
II. Jabłko.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Ziemniaki z masłem, schab pieczony w sosie własnym, mizeria ze śmietaną, kompot.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten, jaja.

Zupa pomidorowa z ryżem, wkładką mięsną, natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

ŚRODA
07.05.2025 r.

I. Chleb tygrysi, masło, szynka drobiowa, czerwona papryka, listek sałaty, kawa zbożowa.
II. Gruszka.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Medaliony serowo-ziemniaczane, surówka z marchewki i jabłka, kompot.

Zawiera alergeny: jaja, mleko i produkty pochodne, gluten.

Zupa grochowa z wkładką mięsną, natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

CZWARTEK
08.05.2025 r.

I. Bułka z sezamem, masło, serek ziarnisty, pomidor malinowy, kakao.
II. Banan.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Makaron spaghetti z sosem pomidorowym, szynką wieprzową, kompot.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

Zupa chrzanowa z ziemniakami z wkładką mięsną, natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

PIĄTEK
09.05.2025 r.

I. Chleb z masłem, frittata z warzywami, pomidor koktajlowy, herbata z cytryną.
II. Jogurt owocowy.

Zawiera alergeny: jaja, gluten, mleko i produkty pochodne.

Ziemniaki z masłem, kotlet z miruny panierowany, surówka z kapusty kiszonej, marchewki  i jabłka, kompot.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten, jaja, ryba.

Zupa krem cebulowa z wkładką mięsną, grzankami, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, seler.

Woda niegazowana podawana na bieżąco do picia. W razie nie otrzymania w/w artykułów jadłospis może ulec zmianie.
Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. pieczywo, kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.