Małe co nieco
Jadłospis śniadań, obiadów i podwieczorków w Przedszkolu w Trzcianie
od 12 maja 2025 r. do 16 maja 2025 r.
 

DZIEŃ TYGODNIA

ŚNIADANIE I, II

OBIAD

PODWIECZOREK

PONIEDZIAŁEK 12.05.2025 r.

I. Bagietka z ziarnami, masło, wędlina, ogórek zielony, kawa zbożowa.
II.
Banan.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Makaron z serem białym oraz cukrem, kompot.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten.

Barszcz czerwony z jajkiem i ziemniakami, zabielony śmietaną.

Zawiera alergeny: jajka, mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

WTOREK
13.05.2025 r.

I. Bułka kukurydziana, masło, pasta paprykowa, rzodkiewka, rukola, kakao.
II. Ciasteczka cytrynowe
(wyrób własny).

Zawiera alergeny: jaja, gluten, mleko i produkty pochodne.

Ziemniaki z masłem, kotlet siekany z fileta z kurczaka oraz mozzarellą, surówka z pora, kompot.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, jaja, gluten.

Zupa kminkowa z ryżem, wkładką mięsną oraz natką pietruszki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

ŚRODA
14.05.2025 r.

I. Chleb tygrysi, masło, szynka drobiowa, papryka czerwona, listek sałaty, kawa zbożowa.
II.
Gruszka.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Pierogi z twarogiem i ziemniakami, surówka z marchewki i jabłka, kompot.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, jaja, gluten.

Zupa jarzynowa z wkładką mięsną, makaronem Orzo, natką pietruszki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

CZWARTEK
15.05.2025 r.

I. Bułka z sezamem, masło, ser żółty, pomidor, kakao.
II.
Banan.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Risotto z filetem z indyka, warzywami, surówka kopenhaska, kompot.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten.

Kapuśniak z ziemniakami, wkładką mięsną, natką pietruszki, zabielany śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

PIĄTEK
16.05.2025 r.

I. Płatki śniadaniowe z mlekiem, bułka weka z masłem oraz dżemem truskawkowym, herbata.
II.
Mus owocowy.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Ziemniaki z masłem, kotlet z miruny panierowany, ćwikła z chrzanem, kompot.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten, jaja, ryba.

Zupa krem brokułowa z wkładką mięsną, grzankami, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, seler.

Woda niegazowana podawana na bieżąco do picia. W razie nie otrzymania w/w artykułów jadłospis może ulec zmianie.
Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. pieczywo, kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.