|
DZIEŃ TYGODNIA |
ŚNIADANIE I, II |
OBIAD |
PODWIECZOREK |
|---|---|---|---|
|
PONIEDZIAŁEK 03.11.2025 r. |
I. Bagietka, szynka drobiowa, papryka czerwona, sałata lodowa, kawa zbożowa. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, zboża zawierające gluten. |
Krokiety z szynką, mozzarellą oraz porem, kompot śliwkowy. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, jaja, gluten. |
Zupa grochowa z wkładką mięsną, makaronem literki, natką pietruszki, zabielana śmietaną. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten. |
|
WTOREK |
I. Bułka z sezamem, masło, pasta twarogowa, rzodkiewka, kiełki słonecznika, kakao. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, zboża zawierające gluten. |
Ziemniaki z masłem, kotlet mielony z szynki panierowany, mizeria ze śmietaną, kompot z czarnej porzeczki. Zawiera alergeny: jajka, mleko i produkty pochodne, seler, zboża zawierające gluten. |
Zupa kminkowa z wkładką mięsną, ryżem oraz natką pietruszki. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, zboża zawierające gluten. |
|
ŚRODA |
I. Chleb z masłem, wędlina, pomidor malinowy, czarna oliwka, kawa zbożowa. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, zboża zawierające gluten. |
Makaron spaghetti z sosem szpinakowym, filetem z indyka, kompot jabłkowo-miętowy. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten. |
Kapuśniak z wkładką mięsną, ziemniakami, kaszą jęczmienną, natką pietruszki, zabielany śmietaną. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, zboża zawierające gluten. |
|
CZWARTEK |
I. Bułka kukurydziana, masło, ser żółty, ogórek zielony, rukola, kakao. Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne. |
Ziemniaki z masłem, filet z miruny panierowany, ćwikła z chrzanem, kompot wiśniowy. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, jaja, ryba, zboża zawierające gluten. |
Zupa jarzynowa z wkładką mięsną, makaronem oraz natką pietruszki. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, zboża zawierające gluten. |
|
PIĄTEK |
I. Frittata z warzywami, mozzarellą, chleb z masłem, pomidor koktajlowy, herbata malinowa. Zawiera alergeny: jajka, gluten, mleko i produkty pochodne. |
Ryż na mleku z jabłkami i cynamonem, kompot z czarnej porzeczki. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten. |
Zupa krem brokułowa z wkładką mięsną, groszkiem ptysiowym oraz natką pietruszki. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, zboża zawierające gluten. |
W razie nieotrzymania wyżej wymienionych artykułów jadłospis może ulec zmianie.