Małe co nieco
Jadłospis śniadań, obiadów i podwieczorków w Przedszkolu w Trzcianie
od 3 listopada 2025 r. do 7 listopada 2025 r.
 

DZIEŃ TYGODNIA

ŚNIADANIE I, II

OBIAD

PODWIECZOREK

PONIEDZIAŁEK 03.11.2025 r.

I. Bagietka, szynka drobiowa, papryka czerwona, sałata lodowa, kawa zbożowa.
II. Gruszka.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, zboża zawierające gluten.

Krokiety z szynką, mozzarellą oraz porem, kompot śliwkowy.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, jaja, gluten.

Zupa grochowa z wkładką mięsną, makaronem literki, natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

WTOREK
04.11.2025 r.

I. Bułka z sezamem, masło, pasta twarogowa, rzodkiewka, kiełki słonecznika, kakao.
II.
Banan.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, zboża zawierające gluten.

Ziemniaki z masłem, kotlet mielony z szynki panierowany, mizeria ze śmietaną, kompot z czarnej porzeczki.

Zawiera alergeny: jajka, mleko i produkty pochodne, seler, zboża zawierające gluten.

Zupa kminkowa z wkładką mięsną, ryżem oraz natką pietruszki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, zboża zawierające gluten.

ŚRODA
05.11.2025 r.

I. Chleb z masłem, wędlina, pomidor malinowy, czarna oliwka, kawa zbożowa.
II. Mandarynka.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, zboża zawierające gluten.

Makaron spaghetti z sosem szpinakowym, filetem z indyka, kompot jabłkowo-miętowy.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

Kapuśniak z wkładką mięsną, ziemniakami, kaszą jęczmienną, natką pietruszki, zabielany śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, zboża zawierające gluten.

CZWARTEK
06.11.2025 r.

I. Bułka kukurydziana, masło, ser żółty, ogórek zielony, rukola, kakao.
II.
Banan.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Ziemniaki z masłem, filet z miruny panierowany, ćwikła z chrzanem, kompot wiśniowy.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, jaja, ryba, zboża zawierające gluten.

Zupa jarzynowa z wkładką mięsną, makaronem oraz natką pietruszki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, zboża zawierające gluten.

PIĄTEK
07.11.2025 r.

I. Frittata z warzywami, mozzarellą, chleb z masłem, pomidor koktajlowy, herbata malinowa.
II. Rogalik krucho-drożdżowy(wyrób własny).

Zawiera alergeny: jajka, gluten, mleko i produkty pochodne.

Ryż na mleku z jabłkami i cynamonem, kompot z czarnej porzeczki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten.

Zupa krem brokułowa z wkładką mięsną, groszkiem ptysiowym oraz natką pietruszki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, zboża zawierające gluten.

W razie nieotrzymania wyżej wymienionych artykułów jadłospis może ulec zmianie.