DZIEŃ TYGODNIA |
ŚNIADANIE I, II. |
OBIAD |
PODWIECZOREK |
---|---|---|---|
CZWARTEK |
I. Chleb, masło, ser żółty, ogórek, kakao. Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne. |
Spaghetti z mięsem mielonym i sosem pomidorowym, kompot. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten |
Zupa ziemniaczana na wywarze mięsno warzywnym z natką pietruszki. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten. |
PIĄTEK |
I. Chałka, masło, miód, kasza manna z sokiem malinowym. Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne. |
Ziemniaki, filet z miruny panierowany, ogórek kiszony, kompot. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, jaja, gluten, ryba. |
Zupa krem cebulowa z grzankami i natką pietruszki, zabielana śmietaną. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten. |
Woda niegazowana podawana na bieżąco do picia. W razie nie otrzymania w/w artykułów jadłospis może ulec zmianie. Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.