Małe co nieco
Jadłospis śniadań, obiadów i podwieczorków w Przedszkolu w Trzcianie
od 3 października 2022 r. do 7 października 2022 r.
 

DZIEŃ TYGODNIA

ŚNIADANIE I, II.

OBIAD

PODWIECZOREK

PONIEDZIAŁEK
03.10.2022 r.

I. Chleb tygrysi, masło, wędlina, ogórek zielony, jajko, kawa zbożowa.
II. Jabłko

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Naleśniki z twarogiem i musem z truskawek, kompot z czarnej porzeczki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, jaja, seler, gluten.

Zupa porowa na wywarze mięsno warzywnym z ziemniakami, natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler.

WTOREK
04.10.2022 r.

I. Zapiekanki ( bagietka, masło, zrazówka, mozzarella, kukurydza, papryka, szczypiorek), herbata.
II. Banan

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Gołąbki bez zawijania z ryżem, mięsem oraz sosem pomidorowym, kompot z czarnej porzeczki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

Krupnik na wywarze mięsno warzywnym z kaszą jęczmienną, ziemniakami i natką pietruszki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, seler.

ŚRODA
05.10.2022 r.

I. Bułka kukurydziana, masło, sałata zielona, pasta z twarogu i szynki, pomidor, czarne oliwki, kakao.
II. Jabłko.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Kopytka szpinakowe z sosem serowym, kompot z czarnej porzeczki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, jaja, gluten.

Kapuśniak z ziemniakami na wywarze mięsno warzywnym.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, sele.

CZWARTEK
06.10.2022 r.

I. Chleb, masło, ser żółty, ogórek kiszony.
II. Rogalik drożdżowy (wyrób własny).

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne, jaja.

Zapiekanka gyros z filetem z kurczaka, ryżem i warzywami, kompot z czarnej porzeczki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten

Zupa chrzanowa na wywarze mięsno warzywnym z ziemniakami i natką pietruszki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler.

PIĄTEK
07.10.2022 r.

I. Bułka weka, masło, nutella, mleko, płatki jaglane.
II. Banan.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Frytki, pulpet z miruny panierowany, ćwikła z chrzanem, kompot z czarnej porzeczki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, jaja, gluten, ryba.

Zupa krem jarzynowa na wywarze mięsno warzywnym z grzankami i natką pietruszki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler.

Woda niegazowana podawana na bieżąco do picia. W razie nie otrzymania w/w artykułów jadłospis może ulec zmianie. Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.