DZIEŃ TYGODNIA |
ŚNIADANIE I, II. |
OBIAD |
PODWIECZOREK |
---|---|---|---|
PONIEDZIAŁEK |
I. Chleb tygrysi, masło, szynka drobiowa, papryka, kakao. Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne. |
Ryż na mleku z truskawkami, kompot z czarnej porzeczki. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten. |
Zupa z połówek grochu z ziemniakami, z wkładką mięsną, natką pietruszki, zabielana śmietaną. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten. |
WTOREK |
I. Bułka z sezamem, masło, pasta twarogowa z jajkiem, rzodkiewka, kawa zbożowa. Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne, jaja. |
Langosze z filetem z kurczaka z sosem pomidorowym, papryką, cebulą, oraz mozzarellą, kompot z czarnej porzeczki. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten. |
Zupa jarzynowa z makaronem, z wkładką mięsną, zabielana śmietaną. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten. |
ŚRODA |
I. Chleb chia masło, wędlina, pomidor koktajlowy, kakao. Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne. |
Makaron z serem białym i cukrem, kompot z czarnej porzeczki. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten. |
Krupnik z filetem z kurczaka, ziemniakami, kaszą jęczmienną, natką pietruszki, zabielana śmietaną. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten. |
CZWARTEK |
I. Bułka kukurydziana, masło, ser żółty, ogórek kiszony, kawa zbożowa, kaszka manna z sokiem malinowym. Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne. |
Filet z miruny panierowany, ryż z warzywami, surówka z kiszonej kapusty, jabłka i marchewki, kompot z czarnej porzeczki. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, jaja, ryba, gluten. |
Zupa krem marchewkowa z wkładką mięsną, z grzankami oraz natką pietruszki. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten. |
Woda niegazowana podawana na bieżąco do picia. W razie nie otrzymania w/w artykułów jadłospis może ulec zmianie. Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.