Małe co nieco
Jadłospis śniadań, obiadów i podwieczorków w Przedszkolu w Trzcianie
od 14 listopada 2022 r. do 18 listopada 2022 r.
 

DZIEŃ TYGODNIA

ŚNIADANIE I, II.

OBIAD

PODWIECZOREK

PONIEDZIAŁEK 14.11.2022 r.

I. Bułka kukurydziana, masło, ser żółty, ogórek zielony, kakao.
II. Jabłko

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Łazanki z kiszoną kapustą oraz kiełbasą z Bobrownik, kompot z czarnej porzeczki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

Zupa ziemniaczana z wkładką mięsną, natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

WTOREK
15.11.2022 r.

I. Chleb tygrysi, masło, szynka z Bobrownik, pomidor, kawa zbożowa.
II. Gruszka

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Ryż z warzywami, kotlet drobiowy panierowany, duszona mini marchewka, kompot z czarnej porzeczki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

Barszcz czerwony z ziemniakami. Zabielany śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

ŚRODA
16.11.2022 r.

I. Bagietka, masło, pasta twarogowa z makrelą, ogórek kiszony, kakao.
II. Banan

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Pierogi leniwe z surówką z marchewki i jabłka, kompot z czarnej porzeczki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, jaja, seler, gluten.

Zupa koperkowa z wkładką mięsną, ryżem, natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

CZWARTEK
17.11.2022 r.

I. Chleb chia, masło, wędlina, papryka, kawa zbożowa.
II. Jabłko

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Kasza kuskus, pulpet w sosie warzywnym, ćwikła z chrzanem, kompot z czarnej porzeczki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

Zupa pomidorowa z makaronem, wkładką mięsną, natką pietruszki, zabielona śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

PIĄTEK
18.11.2022 r.

I. Chałka (wyrób własny), masło, miód, płatki śniadaniowe na mleku.
II. Banan

Zawiera alergeny: gluten, jaja, mleko i produkty pochodne.

Ziemniaki, filet z miruny panierowany, surówka z kiszonej kapusty, kompot z czarnej porzeczki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, jaja, ryba, gluten.

Zupa krem z dyni (dar), z grzankami, z wkładką mięsną, natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

Woda niegazowana podawana na bieżąco do picia. W razie nie otrzymania w/w artykułów jadłospis może ulec zmianie. Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.