Małe co nieco
Jadłospis śniadań, obiadów i podwieczorków w Przedszkolu w Trzcianie
od 27 grudnia 2022 r. do 30 grudnia 2022 r.
 

DZIEŃ TYGODNIA

ŚNIADANIE I, II

OBIAD

PODWIECZOREK

WTOREK
27.12.2022 r.

I. Chleb chia, masło, szynka drobiowa, ogórek kiszony, kakao.
II. Jabłko.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Makaron z serem białym oraz cukrem pudrem, kompot z czarnej porzeczki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten.

Krupnik na wywarze mięsno warzywnym z kaszą jęczmienną, ziemniakami i natką pietruszki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, seler.

ŚRODA
28.12.2022 r.

I. Bułka kukurydziana, masło, ser żółty, pomidor, kawa zbożowa.
II. Mandarynka.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Ziemniaki, filet z miruny, surówka z kiszonej kapusty z marchewką i jabłkiem, kompot z czarnej porzeczki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, ryba, jaja.

Zupa pomidorowa z makaronem, wkładką mięsną, natką pietruszki, zabielona śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

CZWARTEK
29.12.2022 r.

I. Bagietka, masło, wędlina, rzodkiewka, kakao.
II. Banan.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Spaghetti z mięsem mielonym i sosem pomidorowym, kompot z czarnej porzeczki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler.

Zupa kalafiorowa z ziemniakami, wkładką mięsną, natką pietruszki, zabielona śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

PIĄTEK
30.12.2022 r.

I. Chleb graham, masło, pasta twarogowa z jajkiem, papryka, kawa zbożowa.
II. Jabłko.

Zawiera alergeny: gluten, jaja, mleko i produkty pochodne.

Ryż na mleku z jabłkami i cynamonem, kompot z czarnej porzeczki.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Zupa krem dyniowa (dar), z grzankami i natką pietruszki, zabielona śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

Woda niegazowana podawana na bieżąco do picia. W razie nie otrzymania w/w artykułów jadłospis może ulec zmianie. Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.