Małe co nieco
Jadłospis śniadań, obiadów i podwieczorków w Przedszkolu w Trzcianie
od 2 stycznia 2023 r. do 5 stycznia 2023 r.
 

DZIEŃ TYGODNIA

ŚNIADANIE I, II

OBIAD

PODWIECZOREK

PONIEDZIAŁEK 02.01.2023 r.

I. Chleb chia, masło, wędlina, pomidor, kakao.
II. Mandarynka.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Naleśniki z serem białym oraz musem truskawkowym, kompot z czarnej porzeczki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, jaja, gluten.

Barszcz biały z jajkiem i kiełbasą swojską, zabielony śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, jaja, seler.

WTOREK
03.01.2023 r.

I. Bułka z sezamem, masło, pasta twarogowa, ogórek zielony, kawa zbożowa.
II. Banan.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Ziemniaki, kotlet mielony, ćwikła z chrzanem, kompot z czarnej porzeczki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, jaja, gluten.

Zupa kminkowa z wkładką mięsną, ryżem, natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

ŚRODA
04.01.2023 r.

I. Chleb graham, masło, szynka drobiowa, ogórek kiszony, kakao.
II. Kiwi.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Pierogi z farszem twarogowo ziemniaczanym w waflu, surówka z marchewki i jabłka, kompot z czarnej porzeczki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, jaja, gluten.

Krupnik na wywarze mięsno warzywnym z kaszą jęczmienną, ziemniakami i natką pietruszki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, seler.

CZWARTEK
05.01.2023 r.

I. Bułka weka, masło, ser żółty, papryka, kawa zbożowa, płatki ryżowe na mleku.
II. Jabłko.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Risotto z filetem z indyka i warzywami, kompot z czarnej porzeczki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten.

Zupa ogórkowa z ziemniakami, wkładką mięsną, natką pietruszki, zabielona śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

Woda niegazowana podawana na bieżąco do picia. W razie nie otrzymania w/w artykułów jadłospis może ulec zmianie. Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.