Małe co nieco
Jadłospis śniadań, obiadów i podwieczorków w Przedszkolu w Trzcianie
od 9 stycznia 2023 r. do 13 stycznia 2023 r.
 

DZIEŃ TYGODNIA

ŚNIADANIE I, II

OBIAD

PODWIECZOREK

PONIEDZIAŁEK 09.01.2023 r.

I. Chleb tygrysi, masło, wędlina, papryka, kawa zbożowa.
II. Banan.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Placki twarogowe z jabłkiem i cukrem pudrem, kompot z czarnej porzeczki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, jaja, seler, gluten.

Krupnik z kaszą jęczmienną, ziemniakami, wkładką mięsną i natką pietruszki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, seler.

WTOREK
10.01.2023 r.

I. Bułka kukurydziana, pasta z twarogu i ogórka kiszonego, rzodkiewka, kakao.
II. Jabłko.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Ziemniaki, filet drobiowy panierowany, surówka z selera, kompot z czarnej porzeczki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, jaja, seler, gluten.

Zupa pomidorowa z makaronem, wkładką mięsną, natką pietruszki, zabielona śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

ŚRODA
11.01.2023 r.

I. Pizza z sosem pomidorowym, filetem z kurczaka, warzywami i mozzarellą, ketchup, kawa zbożowa.
II. Mandarynka

Zawiera alergeny: gluten, jaja, mleko i produkty pochodne.

Łazanki z kapustą kiszoną i kiełbasą, kompot z czarnej porzeczki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

Zupa koperkowa z ryżem na wywarze mięsno warzywnym, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, seler.

CZWARTEK
12.01.2023 r.

I. Chleb chia, masło, szynka drobiowa, ogórek zielony, kakao.
II. Jabłko

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Spaghetti z mięsem mielonym i sosem pomidorowym, kompot z czarnej porzeczki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

Zupa porowo- ziemniaczana, na wywarze mięsno warzywnym i natką pietruszki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

PIĄTEK
13.01.2023 r.

I. Płatki śniadaniowe z mlekiem, bułka weka z dżemem, mleko.
II. Kiwi.

Zawiera alergeny: gluten, jaja, mleko i produkty pochodne.

Ziemniaki, filet z miruny panierowany, surówka z kapusty kiszonej, kompot z czarnej porzeczki.

 Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, jaja, ryba, gluten.

Zupa krem cebulowa z grzankami, wkładką mięsną, natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

Woda niegazowana podawana na bieżąco do picia. W razie nie otrzymania w/w artykułów jadłospis może ulec zmianie. Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.