Małe co nieco
Jadłospis śniadań, obiadów i podwieczorków w Przedszkolu w Trzcianie
od 16 stycznia 2023 r. do 20 stycznia 2023 r.
 

DZIEN TYGODNIA

ŚNIADANIE I, II.

OBIAD

PODWIECZOREK

PONIEDZIAŁEK 16.01.2023 r.

I. Chleb tygrysi, masło, ser żółty, ogórek kiszony, kakao, płatki jęczmienne na mleku.
II. Jabłko.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Zapiekanka makaronowa z filetem z indyka oraz warzywami, kompot z czarnej porzeczki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

Zupa królewska z wkładką mięsną oraz natką pietruszki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, seler.

WTOREK
17.01.2023 r.

I. Bułka kukurydziana, wędlina, rzodkiewka, płatki jaglane na mleku, kawa zbożowa.
II. Banan.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Pierogi z farszem twarogowo ziemniaczanym, surówka z marchewki i jabłka, kompot z czarnej porzeczki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

Zupa pomidorowa z ryżem, wkładką mięsną, natką pietruszki, zabielona śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

ŚRODA
18.01.2023 r.

I. Chleb z masłem, parówka, ketchup, pomidor koktajlowy, kakao.
II. Mandarynka.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Ryż na mleku z jabłkami i cynamonem, kompot z czarnej porzeczki.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Zupa prowansalska z filetem z kurczaka, natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, seler.

CZWARTEK
19.01.2023 r.

I. Bułka z sezamem, masło, pasta twarogowa z jajkiem, pomidor, kawa zbożowa, kaszka kukurydziana na mleku.
II. Jabłko.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Ziemniaki, kotlet mielony, ćwikła z chrzanem, kompot z czarnej porzeczki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, jajo.

Zupa dyniowa z ryżem, wkładką mięsną oraz natką pietruszki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

PIĄTEK
20.01.2023 r.

I. Frittata z warzywami i mozzarellą, chleb, herbata.
II. Kiwi.

Zawiera alergeny: gluten, jaja, mleko i produkty pochodne.

Frytki, filet z miruny panierowany, surówka z kapusty kiszonej, kompot z czarnej porzeczki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, jaja, ryba, gluten.

Zupa krem kalafiorowa z grzankami, wkładką mięsną, natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

Woda niegazowana podawana na bieżąco do picia. W razie nie otrzymania w/w artykułów jadłospis może ulec zmianie. Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.