Małe co nieco
Jadłospis śniadań, obiadów i podwieczorków w Przedszkolu w Trzcianie
od 30 stycznia 2023 r. do 3 lutego 2023 r.
 

DZIEŃ TYGODNIA

ŚNIADANIE I, II

OBIAD

PODWIECZOREK

PONIEDZIAŁEK 30.01.2023

I. Chleb chia, masło, wędlina, ogórek świeży, kawa zbożowa.
II. Kiwi, rogalik (wyrób własny).

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Naleśniki z serem białym, kompot z czarnej porzeczki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

Krupnik na wywarze mięsno warzywnym z kaszą jęczmienną, ziemniakami i natką pietruszki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, seler.

WTOREK
31.01.2023

I. Bułka z sezamem, masło, pasta z awokado, papryka, kakao.
II. Banan.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Ziemniaki, kotlet siekany, ćwikła z chrzanem, kompot z czarnej porzeczki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, jajo.

Zupa pomidorowa z makaronem, wkładką mięsną, natką pietruszki, zabielona śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

ŚRODA
01.02.2023

I. Chleb tygrysi, masło, szynka drobiowa, listek sałatki, pomidor koktajlowy, kawa zbożowa.
II. Mandarynka.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Ryż na mleku z musem truskawkowym, kompot z czarnej porzeczki.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Kapuśniak z ziemniakami, wkładką mięsną, zabielony śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler.

CZWARTEK
02.02.2023

I. Bułka kukurydziana, masło, ser mozzarella, rzodkiewka, oliwki czarne, kakao.
II. Jabłko.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Gulasz wieprzowy w sosie warzywnym z kaszą jęczmienną, ogórek kiszony, kompot z czarnej porzeczki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, jajo.

Zupa jarzynowa z lanym ciastem, wkładką mięsną oraz natką pietruszki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

PIĄTEK
03.02.2023

I. Chałka (wyrób własny), masło, nutella, mleko, płatki śniadaniowe z mlekiem.
II. Sałatka owocowa.

Zawiera alergeny: gluten, jaja, mleko i produkty pochodne.

Ziemniaki, filet z miruny panierowany, surówka z selerem, marchewką oraz jabłkiem, kompot z czarnej porzeczki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, jaja, ryba, gluten

Zupa krem cebulowa z grzankami, wkładką mięsną, natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

Woda niegazowana podawana na bieżąco do picia. W razie nie otrzymania w/w artykułów jadłospis może ulec zmianie. Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.