Małe co nieco
Jadłospis śniadań, obiadów i podwieczorków w Przedszkolu w Trzcianie
od 13 lutego 2023 r. do 17 lutego 2023 r.
 

DZIEŃ TYGODNIA

ŚNIADANIE I, II.

OBIAD

PODWIECZOREK

PONIEDZIAŁEK 13.02.2023

I. Bagietka z ziarnami, masło, wędlina, ogórek kiszony, kakao.
II. Kiwi.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Medaliony serowo-ziemniaczane, surówka z marchewki i ananasa, kompot z czarnej porzeczki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten.

Barszcz biały z jajkiem i kiełbasą wiejską, zabielony śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, jaja, seler.

WTOREK
14.02.2023

I. Chleb, masło, pasta chrzanowa, rukola, pomidor, szczypiorek, kawa zbożowa.
II. Jabłko.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Krokiety z szynką, porem oraz serem mozzarella, kompot z czarnej porzeczki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, jaja, gluten.

Zupa cytrynowa z ryżem, wkładką mięsną, natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

ŚRODA
15.02.2023

I. Bułka kukurydziana, masło, szynka drobiowa, sałata zielona, rzodkiewka, kakao.
II. Mandarynka.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Ziemniaki, filet z miruny panierowany, surówka z czerwonej kapusty, kompot z czarnej porzeczki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, jaja, ryba, gluten.

Krupnik z mięsem, kaszą jęczmienną, natką pietruszki, zabielany śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, seler.

CZWARTEK
16.02.2023

I. Bułka z sezamem, masło, ser żółty, jajko, piórka z pora, kawa zbożowa.
II. Banan

Zawiera alergeny: gluten, jaja, mleko i produkty pochodne.

Rissotto z filetem z indyka, warzywami, surówka z ogórka kiszonego, kompot z czarnej porzeczki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten.

Zupa pomidorowa z makaronem, wkładką mięsną, natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

PIĄTEK
17.02.2023

I. Bułka weka z masłem, dżemem owocowym, mleko, płatki kukurydziane z mlekiem.
II. Jabłko.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Pierogi z farszem serowo ziemniaczanym, surówka z marchewki i jabłka, kompot z czarnej porzeczki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, jaja, gluten.

Zupa krem brokułowa z grzankami, wkładką mięsną, natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

Woda niegazowana podawana na bieżąco do picia. W razie nie otrzymania w/w artykułów jadłospis może ulec zmianie. Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.