Małe co nieco
Jadłospis śniadań, obiadów i podwieczorków w Przedszkolu w Trzcianie
od 20 lutego 2023 r. do 24 lutego 2023 r.
 

DZIEŃ TYGODNIA

ŚNIADANIE I, II.

OBIAD

PODWIECZOREK

PONIEDZIAŁEK 20.02.2023

I. Chleb, masło, wędlina, papryka, rukola, kawa zbożowa.
II. Soczek owocowy.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Naleśniki z serem białym, musem truskawkowym, kompot z czarnej porzeczki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten, jaja.

Zupa ogórkowa z ziemniakami, wkładką mięsną, natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

WTOREK
21.02.2023

I. Bułka z sezamem, masło, pasta jajeczna, pomidor, kakao.
II. Banan.

Zawiera alergeny: jajka, gluten, mleko i produkty pochodne.

Zapiekanka gyros z filetem z kurczaka i warzywami, mozzarellą, kompot z czarnej porzeczki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

Rosół drobiowo wołowy z makaronem i natką pietruszki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, seler.

ŚRODA
22.02.2023

I. Chleb tygrysi, masło, szynka drobiowa, listek sałatki, pomidor koktajlowy, kawa zbożowa.
II. Mandarynka.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Ryż na mleku z jabłkami i cynamonem, kompot z czarnej porzeczki.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Kapuśniak z ziemniakami, wkładką mięsną, zabielany śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler.

CZWARTEK
23.02.2023

I. Bułka kukurydziana, masło, ser żółty, rzodkiewka, oliwki czarne, kakao.
II. Jabłko.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Spaghetti z mięsem mielonym i sosem pomidorowym, kompot z czarnej porzeczki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten

Zupa kminkowa z wkładką mięsną, ryżem, natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

PIĄTEK
24.02.2023

I. Frittata z warzywami i mozzarellą, chleb z masłem, herbata.
II. Kiwi.

Zawiera alergeny: gluten, jaja, mleko i produkty pochodne.

Zapiekane ziemniaczki, filet z miruny panierowany, surówka z kiszonej kapusty, marchewki i jabłka, kompot z czarnej porzeczki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, jaja, ryba, gluten.

Zupa krem porowa z grzankami, wkładką mięsną, natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

Woda niegazowana podawana na bieżąco do picia. W razie nie otrzymania w/w artykułów jadłospis może ulec zmianie. Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.