Małe co nieco
Jadłospis śniadań, obiadów i podwieczorków w Przedszkolu w Trzcianie
od 20 marca 2023 r. do 24 marca 2023 r.
 
 

DZIEN TYGODNIA

ŚNIADANIE I, II

OBIAD

PODWIECZOREK

PONIEDZIAŁEK 20.03.2023 r.

I. Chleb tygrysi, masło, pasta twarogowa z jajkiem, rzodkiewka, kakao.
II. Jabłko.

Zawiera alergeny: jaja, gluten, mleko i produkty pochodne.

Zapiekanka makaronowa z filetem z indyka oraz warzywami, kompot z czarnej porzeczki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

Zupa królewska z ziemniakami, wkładką mięsną oraz natką pietruszki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, seler.

WTOREK
21.03.2023 r.

I. Bułka kukurydziana, wędlina, ogórek zielony, kawa zbożowa.
II. Kiwi, wafel wyrób własny.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Pierogi z farszem twarogowo ziemniaczanym, surówka z marchewki i jabłka, kompot z czarnej porzeczki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, jaja, gluten.

Zupa pomidorowa z makaronem gwiazdki, wkładką mięsną, natką pietruszki, zabielona śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

ŚRODA
22.03.2023 r.

I. Chleb z masłem, ser żółty, listek sałatki, pomidor, kakao.
II. Mandarynka.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Ryż z warzywami, filet z miruny panierowany, surówka z kapusty kiszonej, kompot z czarnej porzeczki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, jaja, ryba, gluten.

Zupa krupnik z wkładką mięsną, kaszą jęczmienną, natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, seler.

CZWARTEK
23.03.2023 r.

I. Bułka z sezamem, wędlina, pomidor koktajlowy, kawa zbożowa.
II. Jabłko, ciasto cynamonowe wyrób własny.

Zawiera alergeny: gluten, jaja, mleko i produkty pochodne.

Ziemniaki, kotlet mielony, ćwikła z chrzanem, kompot z czarnej porzeczki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, jajo.

Zupa dyniowa z ryżem, wkładką mięsną oraz natką pietruszki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

PIĄTEK
24.03.2023 r.

I. Chleb z masłem pasta rybna, ogórek kiszony kakao.
II. Kiwi.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Naleśniki z serem białym oraz musem truskawkowym, kompot z czarnej porzeczki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, jaja, gluten.

Zupa krem kalafiorowa z groszkiem ptysiowym, wkładką mięsną, natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

Woda niegazowana podawana na bieżąco do picia. W razie nie otrzymania w/w artykułów jadłospis może ulec zmianie. Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.