Małe co nieco
Jadłospis śniadań, obiadów i podwieczorków w Przedszkolu w Trzcianie
od 27 marca 2023 r. do 31 marca 2023 r.
 
 

DZIEŃ TYGODNIA

ŚNIADANIE I, II.

OBIAD

PODWIECZOREK

PONIEDZIAŁEK 27.03.2023

I. Bagietka z ziarnami, masło, wędlina, ogórek kiszony, kakao.
II. Mandarynka.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Placki twarogowe z jabłkiem i cukrem pudrem, kompot z czarnej porzeczki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, jaja, seler, gluten.

Rosół drobiowo - wołowy z makaronem, marchewką, wkładką mięsną oraz natką pietruszki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, seler.

WTOREK
28.03.2023

I. Chleb, masło, pasta chrzanowa, pomidor, szczypiorek, kawa zbożowa.
II. Jabłko.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Ziemniaki, filet drobiowy panierowany, surówka z selera, kompot z czarnej porzeczki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, jaja, seler, gluten.

Zupa kminkowa z wkładką mięsną, ryżem, natką pietruszki, zabielana śmietaną.

ŚRODA
29.03.2023

I. Bułka kukurydziana, masło, szynka drobiowa, sałata zielona, rzodkiewka, kakao.
II. Mandarynka.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Medaliony serowo-ziemniaczane, surówka z marchewki i ananasa, kompot z czarnej porzeczki.

Zawiera alergeny: jaja, mleko i produkty pochodne, gluten.

Zupa fasolowa z kiełbasą wiejską, natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler.

CZWARTEK
30.03.2023

I. Bułka z sezamem, masło, ser żółty, jajko, pomidor koktajlowy, kawa zbożowa.
II. Kiwi, Muffinki wyrób własny.

Zawiera alergeny: gluten, jaja, mleko i produkty pochodne.

Langosze z sosem pomidorowym, filetem z kurczaka, papryką, cebulą i mozzarellą, ketchup, kompot z czarnej porzeczki.

Zawiera alergeny: jaja, mleko i produkty pochodne, gluten.

Zupa ogórkowa z ziemniakami, wkładką mięsną, natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

PIĄTEK
31.03.2023

I. Bułka weka z masłem, konfiturą śliwkową, herbata, płatki kukurydziane z mlekiem.
II. Budyń z frużeliną truskawkową.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Ziemniaki, filet z miruny panierowany, surówka z kapusty kiszonej, kompot z czarnej porzeczki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, jaja, ryba, gluten.

Zupa jarzynowa z wkładką mięsną, natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

Woda niegazowana podawana na bieżąco do picia. W razie nie otrzymania w/w artykułów jadłospis może ulec zmianie. Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.