Małe co nieco
Jadłospis śniadań, obiadów i podwieczorków w Przedszkolu w Trzcianie
od 3 kwietnia 2023 r. do 7 kwietnia 2023 r.
 
 

DZIEŃ TYGODNIA

ŚNIADANIE I, II.

OBIAD

PODWIECZOREK

PONIEDZIAŁEK 03.04.2023 r.

I. Chleb tygrysi, masło, pasta paprykowa, ogórek zielony, kawa zbożowa.
II. Jabłka.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Krokiety z szynką, mozzarellą oraz porem, kompot z czarnej porzeczki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, jaja, gluten.

Kapuśniak z ziemniakami, wkładką mięsną, zabielany śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne,

seler.

WTOREK
04.04.2023 r.

I. Bułka kukurydziana z masłem, wędlina, pomidor koktajlowy, piórka czerwonej cebulki, kakao.
II. Mandarynka.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Pierogi leniwe z duszoną mini marchewką, kompot z czarnej porzeczki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, jaja, seler, gluten.

Barszcz biały z jajkiem, kiełbasą wiejską oraz chlebem, zabielany śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, jaja, seler.

ŚRODA
05.04.2023 r.

I. Chleb z masłem, parówka, papryka, ketchup, kawa zbożowa.
II. Banan.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Risotto z filetem z indyka, warzywami, surówka z ogórka kiszonego, kompot z czarnej porzeczki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten.

Zupa chrzanowa na wywarze mięsno warzywnym z ziemniakami, natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler.

CZWARTEK
06.04.2023 r.

I. Bułka z sezamem, masło, pasta jajeczna, rzodkiewka, kakao.
II. Kiwi, Babka wielkanocna (wypiek własny). Zawiera alergeny: jajka, gluten, mleko i produkty pochodne.

Kasza jęczmienna, gulasz wieprzowy w sosie warzywnym, ćwikła z chrzanem, kompot z czarnej porzeczki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten

Zupa pomidorowa z makaronem, wkładką mięsną, natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

PIĄTEK
07.04.2023 r.

I. Bagietka z masłem, fritatta z warzywami.
II. Mandarynka.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Ryż na mleku z jabłkiem i cynamonem. kompot z czarnej porzeczki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten.

Zupa piracka z filetem z miruny, ziemniakami, natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, ryba, gluten.

Woda niegazowana podawana na bieżąco do picia. W razie nie otrzymania w/w artykułów jadłospis może ulec zmianie. Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.