Małe co nieco
Jadłospis śniadań, obiadów i podwieczorków w Przedszkolu w Trzcianie
od 2 maja 2023 r. do 5 maja 2023 r.
 
 

DZIEŃ TYGODNIA

ŚNIADANIE I, II

OBIAD

PODWIECZOREK

WTOREK
02.05.2023 r.

I. Chleb chia, masło, szynka drobiowa, ogórek kiszony, kakao.
II. Owoc.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Ryż na mleku z sosem truskawkowym, kompot z czarnej porzeczki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

Krupnik z mięsem, kaszą jęczmienną, ziemniakami, natką pietruszki, zabielany śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, seler.

CZWARTEK
04.05.2023 r.

I. Bułka z sezamem, masło, pasta paprykowa, rukola, rzodkiewka, kawa zbożowa.
II. Soczek 100%.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Kasza kuskus, filet z miruny panierowany, surówka z kapusty kiszonej, marchewki i jabłka, kompot z czarnej porzeczki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, jaja, ryba, gluten.

Zupa koperkowa z ryżem, wkładką mięsną, natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

PIĄTEK
05.05.2023 r.

I. Chleb z masłem, ser żółty, ogórek zielony, czerwona cebulka, kakao.
II. Owoc.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Pierogi leniwe z surówką z marchewki i jabłka, kompot z czarnej porzeczki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, jaja, seler, gluten.

Zupa krem brokułowa z groszkiem ptysiowym, wkładką mięsną, natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

Woda niegazowana podawana na bieżąco do picia. W razie nie otrzymania w/w artykułów jadłospis może ulec zmianie. Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.