DZIEŃ TYGODNIA |
ŚNIADANIE I, II |
OBIAD |
PODWIECZOREK |
---|---|---|---|
WTOREK |
I. Chleb chia, masło, szynka drobiowa, ogórek kiszony, kakao. Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne. |
Ryż na mleku z sosem truskawkowym, kompot z czarnej porzeczki. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten. |
Krupnik z mięsem, kaszą jęczmienną, ziemniakami, natką pietruszki, zabielany śmietaną. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, seler. |
CZWARTEK |
I. Bułka z sezamem, masło, pasta paprykowa, rukola, rzodkiewka, kawa zbożowa. Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne. |
Kasza kuskus, filet z miruny panierowany, surówka z kapusty kiszonej, marchewki i jabłka, kompot z czarnej porzeczki. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, jaja, ryba, gluten. |
Zupa koperkowa z ryżem, wkładką mięsną, natką pietruszki, zabielana śmietaną. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten. |
PIĄTEK |
I. Chleb z masłem, ser żółty, ogórek zielony, czerwona cebulka, kakao. Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne. |
Pierogi leniwe z surówką z marchewki i jabłka, kompot z czarnej porzeczki. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, jaja, seler, gluten. |
Zupa krem brokułowa z groszkiem ptysiowym, wkładką mięsną, natką pietruszki, zabielana śmietaną. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten. |
Woda niegazowana podawana na bieżąco do picia. W razie nie otrzymania w/w artykułów jadłospis może ulec zmianie. Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.