Małe co nieco
Jadłospis śniadań, obiadów i podwieczorków w Przedszkolu w Trzcianie
od 22 maja 2023 r. do 26 maja 2023 r.
 
 

DZIEŃ TYGODNIA

ŚNIADANIE I, II

OBIAD

PODWIECZOREK

PONIEDZIAŁEK 22.05.2023 r.

I. Chleb chia, masło, szynka drobiowa, ogórek zielony, kawa zbożowa.
II. Owoc.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Makaron świderki z sosem truskawkowym, kompot z czarnej porzeczki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

Kapuśniak z ziemniakami, natką pietruszki, zabielany śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler.

WTOREK
23.05.2023 r.

I. Bułka z sezamem, masło, ser żółty, papryka, listek sałaty, kakao.
II. Owoc.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Risotto z filetem z indyka, warzywami, surówką z ogórka kiszonego, kompot z czarnej porzeczki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

Zupa pomidorowa z wkładką mięsną, makaronem, natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, seler.

ŚRODA
24.05.2023 r.

I. Chleb, masło, wędlina, pomidor malinowy, herbata.
II. Jogurt.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Pierogi leniwe z surówką z marchewki i jabłka, kompot z czarnej porzeczki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, jaja, seler, gluten.

Zupa koperkowa z wkładką mięsną, ryżem, natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, seler.

CZWARTEK
25.05.2023 r.

I. Bułka kukurydziana, pasta porowa, rzodkiewka, kawa zbożowa.
II. Owoc.

Zawiera alergeny: gluten, jaja, mleko i produkty pochodne.

Pizza (wyrób własny) z sosem pomidorowym, filetem z kurczaka, kukurydzą, cebulą czerwoną i mozzarellą, ketchup, kompot z czarnej porzeczki.

Zawiera alergeny: gluten, jaja, mleko i produkty pochodne.

Zupa porowo - ziemniaczana z wkładką mięsną, natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

PIĄTEK
26.05.2023 r.

I. Chleb z masłem, jajecznica z szczypiorkiem, pomidor koktajlowy, herbata z cytryną.
II. Owoc.

Zawiera alergeny: jaja, gluten, mleko i produkty pochodne.

Ziemniaki, filet z miruny panierowany, ćwikła   z chrzanem, kompot z czarnej porzeczki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, jaja, ryba, gluten.

Zupa krem z dyni z groszkiem ptysiowym, wkładką mięsną, natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

Woda niegazowana podawana na bieżąco do picia. W razie nie otrzymania w/w artykułów jadłospis może ulec zmianie. Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.