Małe co nieco
Jadłospis śniadań, obiadów i podwieczorków w Przedszkolu w Trzcianie
od 29 maja 2023 r. do 2 czerwca 2023 r.
 
 

DZIEN TYGODNIA

ŚNIADANIE I, II.

OBIAD

PODWIECZOREK

PONIEDZIAŁEK 29.05.2023 r.

I. Bagietka z ziarnami, masło, wędlina, ogórek zielony, kakao.
II. Owoc.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Naleśniki z serem białym, musem truskawkowym, kompot z czarnej porzeczki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, jaja.

Zupa krupnik z wkładką mięsną, kaszą jęczmienną, natką pietruszki, zabielany śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, seler.

WTOREK
30.05.2023 r.

I. Bułka z sezamem, masło, pasta twarogowa, papryka, kawa zbożowa.
II. Owoc.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Kasza kuskus, pulpety z szynki i kapusty włoskiej, mizeria ze śmietaną, kompot z czarnej porzeczki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

Zupa cytrynowa z wkładką mięsną, ryżem, natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, seler.

ŚRODA
31.05.2023 r.

I. Chleb, masło, szynka drobiowa, pomidor koktajlowy, kakao.
II. Owoc.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Ziemniaki, filet z miruny panierowany, surówka z kapusty kiszonej, marchewki i jabłka, kompot z czarnej porzeczki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, jaja, ryba, gluten.

Zupa kalafiorowa z wkładką mięsną, makaronem, natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, seler.

CZWARTEK
01.06.2023 r.

I. Bułka kukurydziana, masło, ser żółty, rzodkiewka, czerwona cebulka, kawa zbożowa.
II. Owoc.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Spaghetti z fileta z indyka oraz sosem pomidorowo warzywnym, kompot z czarnej porzeczki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

Zupa królewska z wkładką mięsną, ziemniakami, natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

PIĄTEK
02.06.2023 r.

I. Chleb z masłem, jajko, listek sałatki, pomidor malinowy, herbata z cytryną.
II. Owoc.

Zawiera alergeny: gluten, jaja, mleko i produkty pochodne.

Ryż na mleku z jabłkami i cynamonem, kompot z czarnej porzeczki.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Zupa krem brokułowa z grzankami, wkładką mięsną, natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

Woda niegazowana podawana na bieżąco do picia. W razie nie otrzymania w/w artykułów jadłospis może ulec zmianie. Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.