Małe co nieco
Jadłospis śniadań, obiadów i podwieczorków w Przedszkolu w Trzcianie
od 5 czerwca 2023 r. do 9 czerwca 2023 r.
 
 

DZIEŃ TYGODNIA

ŚNIADANIE I, II

OBIAD

PODWIECZOREK

PONIEDZIAŁEK
05.06.2023 r.

I. Bułka z sezamem, masło, wędlina, ogórek kiszony, kakao.
II. Owoc.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Placki twarogowe z jabłkiem i cukrem pudrem, kompot z czarnej porzeczki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, jaja, seler, gluten.

Zupa pomidorowa z ryżem, wkładką mięsną, natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

WTOREK
06.06.2023 r.

I. Chleb tygrysi, masło, pasta paprykowa, rzodkiewka, kawa zbożowa.
II. Owoce.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Kasza jęczmienna z gulaszem wieprzowym, ogórek kiszony, kompot z czarnej porzeczki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten.

Zupa jarzynowa z wkładką mięsną, makaronem, natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

ŚRODA
07.06.2023 r.

I. Chleb, masło, szynka drobiowa, pomidor koktajlowy, kakao.
II. Soczek 100%.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Zapiekanka gyros z filetem z kurczaka, warzywami oraz mozzarellą, kompot z czarnej porzeczki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

Zupa ogórkowa z ziemniakami, wkładką mięsną, natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

PIĄTEK
09.06.2023 r.

I. Bułka weka, masło, ser żółty, ogórek zielony, kakao.
II. Owoc.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Ziemniaki, filet z miruny panierowany, ćwikła z chrzanem, kompot z czarnej porzeczki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, ryba, seler, jaja.

Zupa kminkowa z wkładką mięsną, ryżem, natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

Woda niegazowana podawana na bieżąco do picia. W razie nie otrzymania w/w artykułów jadłospis może ulec zmianie. Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.