Małe co nieco
Jadłospis śniadań, obiadów i podwieczorków w Przedszkolu w Trzcianie
od 19 czerwca 2023 r. do 23 czerwca 2023 r.
 
 

DZIEŃ TYGODNIA

ŚNIADANIE I, II.

OBIAD

PODWIECZOREK

PONIEDZIAŁEK 19.06.2023 r.

I. Chleb, masło, wędlina, rzodkiewka, listek sałaty, kawa zbożowa.
II. Owoc.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Ryż na mleku z sosem truskawkowym, kompot z czarnej porzeczki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

Zupa prowansalska z ziemniakami, wkładką mięsną, natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler.

WTOREK
20.06.2023 r.

I. Zapiekanki (bagietka, masło, zrazówka, mozzarella, szczypiorek), herbata
II. Owoc.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne

Młode ziemniaki, filet drobiowy panierowany, ćwikła z chrzanem, kompot z czarnej porzeczki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, jaja, seler, gluten.

Rosół drobiowo-wołowy z makaronem i natką pietruszki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

ŚRODA
21.06.2023 r.

I. Bułka kukurydziana, masło, ser żółty, papryka, kakao.
II. Rogalik drożdżowy (wyrób własny).

Zawiera alergeny: gluten, jaja, mleko i produkty pochodne.

Frytki, filet z miruny panierowany, surówka z ogórka kiszonego, marchewki i jabłka, kompot z czarnej porzeczki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, jaja, ryba, gluten.

Zupa krupnik z wkładką mięsną, kaszą kuskus, natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, seler.

CZWARTEK
22.06.2023 r.

I. Bułka z sezamem, masło, pasta twarogowa, jajko, pomidor, kawa zbożowa.
II. Owoc.

Zawiera alergeny: gluten, jaja, mleko i produkty pochodne.

Langosze z sosem pomidorowym, filetem z indyka, papryką, cebulą i mozzarellą, ketchup, kompot z czarnej porzeczki.

Zawiera alergeny: jaja, mleko i produkty pochodne, gluten.

Zupa królewska z wkładką mięsną, ziemniakami oraz natką pietruszki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

PIĄTEK
23.06.2023 r.

I. Chałka( wyrób własny) z masłem, mleko, kasza manna na mleku z sokiem malinowym.
II. Owoc.

Zawiera alergeny: jaja, gluten, mleko i produkty pochodne.

Pierogi z farszem serowo ziemniaczanym, surówka z marchewki i jabłka, kompot z czarnej porzeczki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, jaja, gluten.

Zupa krem kalafiorowa z grzankami, wkładką mięsną, natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

Woda niegazowana podawana na bieżąco do picia. W razie nie otrzymania w/w artykułów jadłospis może ulec zmianie. Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.