DZIEŃ TYGODNIA |
ŚNIADANIE I, II |
OBIAD |
PODWIECZOREK |
---|---|---|---|
PIĄTEK |
I. Bułka z sezamem, masło, pasta z makreli, ogórek kiszony, herbata z cytryną. Zawiera alergeny: ryba, gluten, mleko i produkty pochodne. |
Ryż na mleku z musem truskawkowym, kompot z czarnej porzeczki. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten. |
Zupa krem cebulowa z grzankami, wkładką mięsną, natką pietruszki, zabielana śmietaną. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten. |
PONIEDZIAŁEK |
I. Chleb, masło, wędlina, rzodkiewka, kawa zbożowa. Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne. |
Ziemniaki, filet z miruny panierowany, ćwikła z chrzanem, kompot z czarnej porzeczki. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, jaja, ryba, gluten. |
Zupa koperkowa z wkładką mięsną, ryżem oraz natką pietruszki. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten. |
WTOREK |
I. Bułka kukurydziana, masło, pasta jajeczna, pomidor malinowy, kakao. Zawiera alergeny: jaja, gluten, mleko i produkty pochodne. |
Zapiekanka makaronowa z filetem z kurczaka, warzywami, mozzarellą, kompot z czarnej porzeczki. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten. |
Zupa krupnik z ziemniakami, wkładką mięsną, natką pietruszki, zabielana śmietaną. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten. |
ŚRODA |
I. Chleb tygrysi, masło, szynka drobiowa, ogórek zielony, kawa zbożowa. Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne. |
Gołąbki bez zawijania z mięsem z indyka z sosem warzywnym, kompot z czarnej porzeczki. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten. |
Zupa jarzynowa z makaronem na wywarze mięsno warzywnym, zabielana śmietaną. Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne, seler. |
CZWARTEK |
I. Bułka z sezamem, masło, ser żółty, papryka, oliwki zielone, kakao. Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne. |
Gulasz wieprzowy z kaszą jęczmienną, ogórek kiszony, kompot z czarnej porzeczki. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten. |
Zupa pomidorowa z wkładką mięsną, ryżem naturalnym oraz natką pietruszki. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten. |
PIĄTEK |
I. Frittata z warzywami, chleb z masłem, pomidorki koktajlowe, herbata z cytryną. Zawiera alergeny: jaja, gluten, mleko i produkty pochodne. |
Pierogi leniwe z duszoną mini marchewką, kompot z czarnej porzeczki. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten, jaja. |
Zupa krem z kalafiora z grzankami, wkładką mięsną, natką pietruszki, zabielana śmietaną. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten. |
Woda niegazowana podawana na bieżąco do picia. W razie nie otrzymania w/w artykułów jadłospis może ulec zmianie. Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.