Małe co nieco
Jadłospis śniadań, obiadów i podwieczorków w Przedszkolu w Trzcianie
od 11 września 2023 r. do 15 września 2023 r.
 
 

DZIEŃ TYGODNIA

ŚNIADANIE I, II

OBIAD

PODWIECZOREK

PONIEDZIAŁEK 11.09.2023 r.

I. Chleb z masłem, szynką, papryką, kawa zbożowa.
II. Owoc.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Naleśniki z serem białym, musem truskawkowym, kompot z czarnej porzeczki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, jaja.

Zupa prowansalska z filetem z kurczaka, ziemniakami oraz natką pietruszki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, seler.

WTOREK
12.09.2023 r.

I. Bagietka z ziarnami, masło, jajko, rzodkiewka, kakao.
II. Owoc, strucla z jabłkiem (wyrób własny).

Zawiera alergeny: jaja, gluten, mleko i produkty pochodne.

Spaghetti z mięsem mielonym z szynki oraz sosem pomidorowo warzywnym, kompot z czarnej porzeczki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

Zupa królewska z wkładką mięsną, ziemniakami, natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

ŚRODA
13.09.2023 r.

I. Chleb, masło, parówki z szynki, pomidor koktajlowy, herbata z cytryną.
II. Owoc.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Medaliony serowo-ziemniaczane, surówka z marchewki i jabłka, kompot z czarnej porzeczki.

Zawiera alergeny: jaja, mleko i produkty pochodne, gluten.

Zupa cytrynowa z wkładką mięsną, ryżem, natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, seler.

CZWARTEK
14.09.2023 r.

I. Bułka kukurydziana, masło, ser żółty, ogórek kiszony, kawa zbożowa.
II. Owoc.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Pizza (wyrób własny) z sosem pomidorowym, filetem z kurczaka, kukurydzą, cebulą czerwoną i mozzarellą, ketchup, kompot z czarnej porzeczki.

Zawiera alergeny: gluten, jaja, mleko i produkty pochodne.

Barszcz biały z jajkiem i kiełbasą wiejską, zabielany śmietaną.

Zawiera alergeny: jaja, gluten, mleko i produkty pochodne.

PIĄTEK
15.09.2023 r.

I. Kaszka manna na mleku, bułka z masłem oraz dżemem truskawkowym, mleko.
II. Owoc.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Ziemniaki, filet z miruny panierowany, surówka z kiszonej kapusty, marchewki i jabłka, kompot z czarnej porzeczki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, jaja, ryba, gluten.

Zupa czosnkowa z grzankami, wkładką mięsną, natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

Woda niegazowana podawana na bieżąco do picia. W razie nie otrzymania w/w artykułów jadłospis może ulec zmianie. Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.