Małe co nieco
Jadłospis śniadań, obiadów i podwieczorków w Przedszkolu w Trzcianie
od 25 września 2023 r. do 29 września 2023 r.
 
 

DZIEŃ TYGODNIA

ŚNIADANIE I, II

OBIAD

PODWIECZOREK

PONIEDZIAŁEK
25.09.2023 r.

I. Chleb, masło, wędlina, ogórek zielony, herbata.
II. Gruszka.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Ryż na mleku z jabłkiem i cynamonem. kompot z czarnej porzeczki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten.

Barszcz biały z jajkiem, kiełbasą wiejską oraz chlebem, zabielany śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, jaja, seler.

WTOREK
26.09.2023 r.

I. Bułka kukurydziana, masło, ser mozzarella kulka, pomidor, rukola, kakao.
II. Jabłko.

Zawiera alergeny: jaja, gluten, mleko i produkty pochodne.

Filet drobiowy panierowany, puree ziemniaczano-marchewkowe, surówka z białej kapusty, kompot z czarnej porzeczki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, jaja, seler, gluten.

Zupa kminkowa z ryżem, wkładką mięsną, natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

ŚRODA
27.09.2023 r.

I. Chleb tygrysi, masło, szynka drobiowa, listek sałaty, rzodkiewka, kawa zbożowa.
II. Banan.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Ziemniaki, filet z miruny duszony w warzywach, ogórek kiszony, kompot z czarnej porzeczki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, jaja, ryba, gluten.

Zupa pomidorowa z wkładką mięsną, makaronem literki, natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

CZWARTEK
28.09.2023 r.

I. Bułka z sezamem, masło, pasta jajeczna, awokado, papryka, herbata z cytryną.
II. Jogurt owocowy.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Zapiekanka makaronowa z filetem z kurczaka z brokułami, mini marchewką oraz sosem śmietanowym, kompot z czarnej porzeczki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

Zupa porowa z ziemniakami, wkładką mięsną oraz natką pietruszki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

PIĄTEK
29.09.2023 r.

I. Płatki śniadaniowe z mlekiem, chałka (wyrób własny) z masłem i miodem, mleko.
II. Jabłko.

Zawiera alergeny: jaja, gluten, mleko i produkty pochodne.

Krokiety z szynką, mozzarellą oraz porem, kompot z czarnej porzeczki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, jaja, gluten.

Zupa krem z dyni z groszkiem ptysiowym, wkładką mięsną, natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

Woda niegazowana podawana na bieżąco do picia. W razie nie otrzymania w/w artykułów jadłospis może ulec zmianie. Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.