Małe co nieco
Jadłospis śniadań, obiadów i podwieczorków w Przedszkolu w Trzcianie
od 2 października 2023 r. do 6 października 2023 r.
 
 

DZIEŃ TYGODNIA

ŚNIADANIE I, II

OBIAD

PODWIECZOREK

PONIEDZIAŁEK
02.10.2023 r.

I. Chleb mieszany, masło, wędlina, rzodkiewka, listek sałaty, herbata z cytryną.
II. Gruszka.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Naleśniki z serem białym, musem truskawkowym, kompot z czarnej porzeczki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, jaja.

Zupa krupnik z kaszą jęczmienną, ziemniakami, wkładką mięsną, natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

WTOREK
03.10.2023 r.

I. Bułka z sezamem, masło, pasta porowa, żółta papryka, szczypiorek, kakao.
II. Mus owocowy.

Zawiera alergeny: gluten, jaja, mleko i produkty pochodne.

Spaghetti z mięsem mielonym z szynki oraz sosem pomidorowo warzywnym, kompot z czarnej porzeczki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

Zupa koperkowa z ryżem, wkładką mięsną, natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

ŚRODA
04.10.2023 r.

I. Bagietka, masło, szynka drobiowa, ogórek zielony, pomidor, herbata.
II. Banan.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Pierogi leniwe z surówką z marchewki i jabłka, kompot z czarnej porzeczki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, jaja, seler, gluten.

Zupa pejzanka z kuleczkami mięsnymi z szynki, na wywarze warzywnym oraz natką pietruszki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

CZWARTEK
05.10.2023 r.

I. Bułka kukurydziana, masło, ser żółty, piórka czerwonej cebuli, rukola, kawa zbożowa.
II. Jabłko, drożdżówki z twarogiem (wyrób własny)

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Zapiekanka gyros z filetem z kurczaka, ryżem brązowym oraz warzywami, kompot z czarnej porzeczki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler.

Barszcz czerwony z ziemniakami oraz jajkiem na wywarze mięsno warzywnym.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

PIĄTEK
06.10.2023 r.

I. Frittata z warzywami, chleb z masłem, pomidorki koktajlowe, kakao.
II. Brzoskwinia.

Zawiera alergeny: jaja, gluten, mleko i produkty pochodne.

Ziemniaki, filet z miruny panierowany, surówka z kiszonej kapusty, kompot z czarnej porzeczki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, jaja, ryba, gluten.

Zupa krem jarzynowa, na wywarze mięsno warzywnym z grzankami oraz natką pietruszki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, seler.

Woda niegazowana podawana na bieżąco do picia. W razie nie otrzymania w/w artykułów jadłospis może ulec zmianie. Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.