Małe co nieco
Jadłospis śniadań, obiadów i podwieczorków w Przedszkolu w Trzcianie
od 16 października 2023 r. do 20 października 2023 r.
 
 

DZIEŃ TYGODNIA

ŚNIADANIE I, II

OBIAD

PODWIECZOREK

PONIEDZIAŁEK 16.10.2023 r.

I. Bagietka, masło, wędlina, żółta papryka, rukola, herbata z cytryną.
II. Jabłko.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Ryż na mleku z sosem truskawkowym. kompot z czarnej porzeczki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten.

Zupa ogórkowa z ziemniakami, wkładką mięsną, natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

WTOREK
17.10.2023 r.

I. Bułka kukurydziana, masło, ser żółty, oliwki czarne, pomidory koktajlowe, kakao.
II. Banan.

Zawiera alergeny: gluten, jaja, mleko i produkty pochodne.

Langosze z sosem pomidorowym, filetem z indyka, papryką, cebulą i mozzarellą, ketchup, kompot z czarnej porzeczki.

Zawiera alergeny: jaja, mleko i produkty pochodne, gluten.

Rosół drobiowo wołowy z makaronem, marchewką, wkładką mięsną oraz natką pietruszki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, seler.

ŚRODA
18.10.2023 r.

I. Chleb mieszany z masłem, pasztet (wyrób własny), ogórek kiszony, herbata.
II. Mus owocowy.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Pierogi z farszem serowo ziemniaczanym, surówka z marchewki i jabłka, kompot z czarnej porzeczki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, jaja, gluten.

Zupa krem z dyni z wkładką mięsną, groszkiem ptysiowym oraz natką pietruszki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, seler.

CZWARTEK
19.10.2023 r.

I. Bułka z sezamem, masło, pasta twarogowa ze szczypiorkiem, rzodkiewka, kawa zbożowa.
II. Jabłko, ciasteczka pierniczki (wyrób własny).

Zawiera alergeny: gluten, jaja, mleko i produkty pochodne.

Kasza jęczmienna z gulaszem wieprzowym, ogórek kiszony, kompot z czarnej porzeczki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten.

Zupa pomidorowa z makaronem, wkładką mięsną, natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

PIĄTEK
20.10.2023 r.

I. Bagietka z masłem, jajko, papryka czerwona, kakao.
II. Brzoskwinia.

Zawiera alergeny: jaja, gluten, mleko i produkty pochodne.

Ziemniaki, filet z miruny panierowany, surówka z kiszonej kapusty, kompot z czarnej porzeczki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, jaja, ryba, gluten.

Zupa cytrynowa z ryżem, wkładką mięsną, natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

Woda niegazowana podawana na bieżąco do picia. W razie nie otrzymania w/w artykułów jadłospis może ulec zmianie. Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.