Małe co nieco
Jadłospis śniadań, obiadów i podwieczorków w Przedszkolu w Trzcianie
od 23 października 2023 r. do 27 października 2023 r.
 
 

DZIEŃ TYGODNIA

ŚNIADANIE I, II

OBIAD

PODWIECZOREK

PONIEDZIAŁEK 23.10.2023 r.

I. Bułka z sezamem, masło, szynka drobiowa, pomidor malinowy, kakao.
II. Mandarynka.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Krokiety z szynką, mozzarellą oraz porem, kompot z czarnej porzeczki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, jaja, gluten.

Zupa piracka z filetem z miruny, ziemniakami oraz natką pietruszki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

WTOREK
24.010.2023 r.

I. Chleb z masłem, pasta paprykowa, ogórek zielony, kawa zbożowa.
II. Banan.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Ziemniaki z masłem, kotlet drobiowy panierowany, ćwikła z chrzanem, kompot z czarnej porzeczki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, jaja, gluten.

Zupa kminkowa z wkładką mięsną, ryżem, natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

ŚRODA
25.10.2023 r.

I. Bułka kukurydziana, masło, wędlina, listek sałaty, rzodkiewka, kakao.
II. Jabłko.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Łazanki z kapustą kiszoną i kiełbasą, kompot z czarnej porzeczki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

Barszcz biały z jajkiem i kiełbasą wiejską, chleb, zabielany śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, jaja, seler, gluten.

CZWARTEK
26.10.2023 r.

I. Bułka weka, masło, ser żółty, papryka, kawa zbożowa.
II. Kiwi, mufinki czekoladowe (wyrób własny).

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne, jaja.

Spaghetti z mięsem z indyka oraz sosem szpinakowym, kompot z czarnej porzeczki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

Krupnik na wywarze mięsno warzywnym z kaszą jęczmienną, ziemniakami i natką pietruszki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, seler.

PIĄTEK
27.10.2023 r.

I. Chleb z masłem, jajecznica ze szczypiorkiem, pomidorki koktajlowe, herbata.
II. Banan.

Zawiera alergeny: gluten, jaja, mleko i produkty pochodne.

Pierogi z farszem twarogowo ziemniaczanym w waflu, surówka z marchewki i pomarańczy, kompot z czarnej porzeczki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, jaja, gluten.

Zupa krem cebulowa z grzankami, wkładką mięsną, natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

Woda niegazowana podawana na bieżąco do picia. W razie nie otrzymania w/w artykułów jadłospis może ulec zmianie. Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.