Małe co nieco
Jadłospis śniadań, obiadów i podwieczorków w Przedszkolu w Trzcianie
od 6 listopada 2023 r. do 10 listopada 2023 r.
 
 

DZIEŃ TYGODNIA

ŚNIADANIE I, II.

OBIAD

PODWIECZOREK

PONIEDZIAŁEK 06.11.2023 r.

I. Chleb chia, masło, wędlina, papryka żółta, listek sałaty, herbata.
II. Mandarynka.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Naleśniki z serem białym, musem truskawkowym, kompot z czarnej porzeczki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, jaja.

Zupa grochowa z kiełbasą wiejską, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, seler.

WTOREK
07.11.2023 r.

I. Bułka kukurydziana z masłem, pasta z rzodkiewką, ogórek zielony, kawa zbożowa.
II. Banan.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Gołąbki bez zawijania z mięsem mielonym z szynki oraz sosem warzywnym, kompot z czarnej porzeczki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten

Zupa królewska z wkładką mięsną, ziemniakami, natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

ŚRODA
08.11.2023 r.

I. Chleb z masłem, parówki z szynki, pomidorki koktajlowe, herbata z cytryną.
II. Jabłko.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Medaliony serowo-ziemniaczane, surówka z marchewki i pomarańczy, kompot z czarnej porzeczki.

Zawiera alergeny: jaja, mleko i produkty pochodne, gluten.

Zupa prowansalska z filetem z kurczakiem, natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler.

CZWARTEK
09.11.2023 r.

I. Bułka z sezamem, masło, ser żółty, jajko, papryka, kakao.
II. Mandarynka.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne, jaja.

Pizza (wyrób własny) z sosem pomidorowym, filetem z indyka, kukurydzą, cebulą czerwoną i mozzarellą, ketchup, kompot z czarnej porzeczki.

Zawiera alergeny: gluten, jaja, mleko i produkty pochodne.

Zupa pomarańczowa na wywarze mięsno warzywnym, ryżem oraz natką pietruszki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

PIĄTEK
10.11.2023 r.

I. Płatki śniadaniowe z mlekiem, chałka(wyrób własny) z masłem, dżemem, mleko.
II. Kiwi.

Zawiera alergeny: gluten, jaja, mleko i produkty pochodne.

Ziemniaki, filet z miruny panierowany, surówka z kiszonej kapusty, marchewki i jabłka, kompot z czarnej porzeczki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, jaja, ryba, gluten.

Zupa krem kalafiorowa z grzankami, wkładką mięsną, natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

Woda niegazowana podawana na bieżąco do picia. W razie nie otrzymania w/w artykułów jadłospis może ulec zmianie. Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.