Małe co nieco
Jadłospis śniadań, obiadów i podwieczorków w Przedszkolu w Trzcianie
od 13 listopada 2023 r. do 17 listopada 2023 r.
 
 

DZIEŃ TYGODNIA

ŚNIADANIE I, II.

OBIAD

PODWIECZOREK

PONIEDZIAŁEK 13.11.2023 r.

I. Chleb tygrysi, masło, pasta twarogowa ze szczypiorkiem, pomidor malinowy, kakao.
II. Jabłko.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Pizzerinki z szynką, kukurydzą, papryką, cebulką, ketchup, kompot z czarnej porzeczki.

Zawiera alergeny: jaja, mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

Zupa ogórkowa z ziemniakami, wkładką mięsną, natką pietruszki, zabielona śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

WTOREK
14.11.2023 r.

I. Bułka kukurydziana, masło, wędlina, papryka żółta, piórka pora, kawa zbożowa.
II. Banan.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Gulasz wieprzowy w sosie warzywnym z kaszą kuskus, surówka z cykorii i jabłka, kompot z czarnej porzeczki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

Zupa kminkowa z wkładką mięsną, ryżem naturalnym, natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, seler.

ŚRODA
15.11.2023 r.

I. Zapiekanki (bagietka, masło, zrazówka, mozzarella, szczypiorek), ogórek zielony, herbata z cytryną.
II. Kiwi, rogaliki krucho drożdżowe (wyrób własny).

Zawiera alergeny: gluten, jaja, mleko i produkty pochodne.

Makaron z serem białym oraz cukrem, kompot z czarnej porzeczki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

Barszcz biały z jajkiem i kiełbasą wiejską, zabielany śmietaną.

Zawiera alergeny: jaja, mleko i produkty pochodne, gluten, seler.

CZWARTEK
16.11.2023 r.

I. Bułka z sezamem, masło, ser żółty, papryka czerwona, czarne oliwki, kakao.
II. Banan.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Kurczak w sosie słodko kwaśnym z ryżem, kompot z czarnej porzeczki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

Kapuśniak z ziemniakami z wkładką mięsną, natką pietruszki, zabielany śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

PIĄTEK
17.11.2023 r.

I. Frittata z warzywami, chleb z masłem, pomidorki koktajlowe, kawa zbożowa.
II. Mandarynki.

Zawiera alergeny: jaja, gluten, mleko i produkty pochodne.

Ziemniaki, filet z miruny panierowany, surówka z kapusty kiszonej, marchewki i jabłka, kompot z czarnej porzeczki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, jaja, ryba, gluten.

Zupa krem cebulowa z grzankami, wkładką mięsną, natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

Woda niegazowana podawana na bieżąco do picia. W razie nie otrzymania w/w artykułów jadłospis może ulec zmianie. Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.