Małe co nieco
Jadłospis śniadań, obiadów i podwieczorków w Przedszkolu w Trzcianie
od 20 listopada 2023 r. do 24 listopada 2023 r.
 
 

DZIEŃ TYGODNIA

ŚNIADANIE I, II

OBIAD

PODWIECZOREK

PONIEDZIAŁEK
20.11.2023 r.

I. Chleb, masło, wędlina, pomidor malinowy, listek sałaty, herbata z cytryną.
II. Gruszka.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Placki twarogowe z jabłkiem i cukrem pudrem, kompot z czarnej porzeczki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, jaja, gluten.

Krupnik z kaszą oraz ziemniakami, wkładką mięsną, natką pietruszki, zabielany śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler.

WTOREK
21.11.2023 r.

I. Bułka z sezamem, masło, pasta chrzanowa, ogórek zielony, piórka czerwonej cebulki, kakao, płatki jęczmienne na mleku.
II. Jogurt owocowy.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Ziemniaki, kotlet mielony, ćwikła z chrzanem, kompot z czarnej porzeczki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, jaja, gluten.

Zupa cytrynowa z ryżem naturalnym brązowym, wkładką mięsną, natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

ŚRODA
22.11.2023 r.

I. Bagietka z ziarnami, masło, jajko, mozzarella, papryka, kawa zbożowa, kaszka kukurydziana na mleku.
II. Gruszka.

Zawiera alergeny: gluten, jaja, mleko i produkty pochodne.

Ryż na mleku z sosem truskawkowym, kompot z czarnej porzeczki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten.

Zupa pomidorowa z wkładką mięsną, makaronem, natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, seler.

CZWARTEK
23.11.2023 r.

I. Bułka kukurydziana, masło, ser żółty, ogórek kiszony, kakao, płatki jaglane na mleku.
II. Mandarynki.

Zawiera alergeny: gluten, jaja, mleko i produkty pochodne.

Kurczak w sosie śmietanowo serowym z makaronem oraz mini marchewką, kompot z czarnej porzeczki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

Zupa z białych warzyw z wkładką mięsną, ziemniakami oraz natką pietruszki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

PIĄTEK
24.11.2023 r.

I. Bułka weka z masłem oraz dżemem owocowym, mleko, płatki kukurydziane na mleku.
II. Ciasteczka (wyrób własny).

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Ziemniaki, filet z miruny panierowany, surówka z kapusty kiszonej, marchewki i jabłka, kompot z czarnej porzeczki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, jaja, ryba, gluten.

Zupa krem brokułowa z groszkiem ptysiowym, wkładką mięsną, natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

Woda niegazowana podawana na bieżąco do picia. W razie nie otrzymania w/w artykułów jadłospis może ulec zmianie. Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.