Małe co nieco
Jadłospis śniadań, obiadów i podwieczorków w Przedszkolu w Trzcianie
od 27 listopada 2023 r. do 1 grudnia 2023 r.
 
 

DZIEŃ TYGODNIA

ŚNIADANIE I, II

OBIAD

PODWIECZOREK

PONIEDZIAŁEK 27.11.2023 r.

I. Bułka grahamka, masło, wędlina, pomidor malinowy, oliwki zielone, kakao.
II. Mandarynka.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Krokiety z szynką, mozzarellą oraz warzywami, kompot z czarnej porzeczki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, jaja, gluten.

Rosół drobiowo-wołowy z makaronem oraz natką pietruszki.

Zawiera alergeny: seler, gluten.

WTOREK
28.11.2023 r.

I. Chleb chia z masłem, pasta rybna, rzodkiewka, kawa zbożowa.
II. Banan.

Zawiera alergeny: ryba, gluten, mleko i produkty pochodne.

Zapiekanka makaronowa z filetem z kurczaka, warzywami, mozzarellą, kompot z czarnej porzeczki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

Zupa ogórkowa z ziemniakami, wkładką mięsną, natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

ŚRODA
29.11.2023 r.

I. Bułka kukurydziana, masło, szynka drobiowa, listek sałaty, papryka żółta, kakao.
II. Jabłko.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Pierogi w waflu z farszem serowo ziemniaczanym, surówka z marchewki i pomarańczy, kompot z czarnej porzeczki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, jaja, seler, gluten.

Zupa kapuśniak z wkładką mięsną, natką pietruszki, zabielany śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

CZWARTEK
30.11.2023 r.

I. Bułka weka, masło, ser żółty, papryka czerwona, kawa zbożowa.
II. Gruszka.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Zapiekanka gyros z filetem z kurczaka, warzywami oraz mozzarellą, ogórek kiszony, kompot z czarnej porzeczki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

Zupa jarzynowa, wkładka mięsną, makaronem, natka pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

PIĄTEK
01.12.2023 r.

I. Chleb z masłem, jajecznica ze szczypiorkiem, pomidorki koktajlowe, herbata.
II. Banan.

Zawiera alergeny: gluten, jaja, mleko i produkty pochodne.

Pierogi leniwe z surówką z marchewki i jabłka, kompot z czarnej porzeczki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, jaja, seler, gluten.

Zupa krem dyniowa z grzankami, wkładką mięsną, natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

Woda niegazowana podawana na bieżąco do picia. W razie nie otrzymania w/w artykułów jadłospis może ulec zmianie. Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.