Małe co nieco
Jadłospis śniadań, obiadów i podwieczorków w Przedszkolu w Trzcianie
od 18 grudnia 2023 r. do 22 grudnia 2023 r.
 
 

DZIEŃ TYGODNIA

ŚNIADANIE I, II.

OBIAD

PODWIECZOREK

PONIEDZIAŁEK 18.12.2023 r.

I. Bagietka z ziarnami, masło, wędlina, pomidor malinowy, kakao.
II. Mus owocowy.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Krokiety z szynką, mozzarellą oraz porem, kompot z czarnej porzeczki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, jaja, gluten.

Zupa cytrynowa z wkładką mięsną, ryżem, natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

WTOREK
19.12.2023 r.

I. Bułka kukurydziana z masłem, pasta twarogowa z rzodkiewką, ogórek zielony, kawa zbożowa.
II. Jabłko.

Zawiera alergeny: ryba, gluten, mleko i produkty pochodne.

Makaron spaghetti z sosem szpinakowym, filetem z kurczaka, kompot z czarnej porzeczki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

Zupa chrzanowa z ziemniakami, wkładką mięsną, natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

ŚRODA
20.12.2023 r.

I. Chleb z masłem, szynka drobiowa, listek sałaty, papryka żółta, herbata.
II. Banan.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Pierogi z farszem serowo ziemniaczanym, surówka z marchewki i jabłka, kompot z czarnej porzeczki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, jaja, seler, gluten.

Zupa kapuśniak z wkładką mięsną, natką pietruszki, zabielany śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

CZWARTEK
21.12.2023 r.

I. Chleb tygrysi, masło, ser żółty, czarne oliwki, rukola, kawa zbożowa.
II. Jabłko.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Gulasz wieprzowy z kaszą jęczmienną, ogórek kiszony, kompot z czarnej porzeczki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

Zupa jarzynowa, wkładka mięsną, makaronem, natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

PIĄTEK
22.12.2023 r.

I. Kaszka kukurydziana na mleku z sokiem malinowym, bułka weka z konfiturą śliwkową, mleko.
II. Gruszka.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Frytki, filet z miruny panierowany, surówka z kapusty kiszonej, marchewki i jabłka, kompot z czarnej porzeczki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, jaja, ryba, gluten.

Zupa krem brokułowa z grzankami, wkładką mięsną, natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

Woda niegazowana podawana na bieżąco do picia. W razie nie otrzymania w/w artykułów jadłospis może ulec zmianie. Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.