DZIEŃ TYGODNIA |
ŚNIADANIE I, II |
OBIAD |
PODWIECZOREK |
---|---|---|---|
WTOREK |
I. Chleb chia, masło, wędlina, ogórek zielony, herbata z cytryną. Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne. |
Makaron z serem białym oraz cukrem, kompot z czarnej porzeczki. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten. |
Żurek z jajkiem i kiełbasą swojską, zabielony śmietaną. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, jaja, seler. |
ŚRODA |
I. Bułka kukurydziana, masło, ser mozzarella kulka, papryka, jajko, kawa zbożowa. Zawiera alergeny: jaja, gluten, mleko i produkty pochodne. |
Pizzerinki ze zrazówką, warzywami i mozzarellą, ketchup, kompot z czarnej porzeczki. Zawiera alergeny: jaja, mleko i produkty pochodne, seler, gluten. |
Zupa pomidorowa z wkładką mięsną, makaronem, natką pietruszki, zabielana śmietaną. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten. |
CZWARTEK |
I. Chleb tygrysi, masło, pasta chrzanowa, rzodkiewka, kakao. Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne. |
Nuggetsy z kurczaka, ziemniaki, surówka z marchewki, jabłka i pora, kompot z czarnej porzeczki. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, jaja, gluten. |
Zupa kminkowa z wkładką mięsną, ryżem, natką pietruszki, zabielana śmietaną. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten. |
PIĄTEK |
I. Płatki śniadaniowe z mlekiem, bułka weka z masłem i nutellą. Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne. |
Ziemniaki, filet z miruny panierowany, surówka z ogórka kiszonego, kompot z czarnej porzeczki. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, jaja, ryba, gluten. |
Zupa krem cebulowa z wkładką mięsną, grzankami oraz natką pietruszki. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, seler. |
Woda niegazowana podawana na bieżąco do picia. W razie nie otrzymania w/w artykułów jadłospis może ulec zmianie. Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.