Małe co nieco
Jadłospis śniadań, obiadów i podwieczorków w Przedszkolu w Trzcianie
od 2 stycznia 2024 r. do 5 stycznia 2024 r.
 
 

DZIEŃ TYGODNIA

ŚNIADANIE I, II

OBIAD

PODWIECZOREK

WTOREK
02.01.2024 r.

I. Chleb chia, masło, wędlina, ogórek zielony, herbata z cytryną.
II. Mus owocowy.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Makaron z serem białym oraz cukrem, kompot z czarnej porzeczki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten.

Żurek z jajkiem i kiełbasą swojską, zabielony śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, jaja, seler.

ŚRODA
03.01.2024 r.

I. Bułka kukurydziana, masło, ser mozzarella kulka, papryka, jajko, kawa zbożowa.
II. Banan.

Zawiera alergeny: jaja, gluten, mleko i produkty pochodne.

Pizzerinki ze zrazówką, warzywami i mozzarellą, ketchup, kompot z czarnej porzeczki.

Zawiera alergeny: jaja, mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

Zupa pomidorowa z wkładką mięsną, makaronem, natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

CZWARTEK
04.01.2024 r.

I. Chleb tygrysi, masło, pasta chrzanowa, rzodkiewka, kakao.
II. Melon miodowy.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Nuggetsy z kurczaka, ziemniaki, surówka z marchewki, jabłka i pora, kompot z czarnej porzeczki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, jaja, gluten.

Zupa kminkowa z wkładką mięsną, ryżem, natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

PIĄTEK
05.01.2024 r.

I. Płatki śniadaniowe z mlekiem, bułka weka z masłem i nutellą.
II. Jabłko.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Ziemniaki, filet z miruny panierowany, surówka z ogórka kiszonego, kompot z czarnej porzeczki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, jaja, ryba, gluten.

Zupa krem cebulowa z wkładką mięsną, grzankami oraz natką pietruszki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, seler.

Woda niegazowana podawana na bieżąco do picia. W razie nie otrzymania w/w artykułów jadłospis może ulec zmianie. Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.