Małe co nieco
Jadłospis śniadań, obiadów i podwieczorków w Przedszkolu w Trzcianie
od 8 stycznia 2024 r. do 12 stycznia 2024 r.
 
 

DZIEŃ TYGODNIA

ŚNIADANIE I, II

OBIAD

PODWIECZOREK

PONIEDZIAŁEK 08.01.2024 r.

I. Chleb tygrysi, masło, wędlina, ogórek zielony, kawa zbożowa.
II. Banan.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Placki twarogowe z jabłkiem i cukrem pudrem, kompot z czarnej porzeczki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, jaja, seler, gluten.

Zupa grochowa z kiełbasą wiejską, wkładką mięsną i natką pietruszki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, seler.

WTOREK
09.01.2024 r.

I. Bułka kukurydziana, pasta twarogowa z ogórkiem kiszonym, rzodkiewka, kakao.
II. Jabłko.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Langosze z sosem pomidorowym, filetem z indyka, papryką, cebulą i mozzarellą, ketchup, kompot z czarnej porzeczki.

Zawiera alergeny: jaja, mleko i produkty pochodne, gluten.

Zupa cytrynowa z ryżem, wkładką mięsną, natką pietruszki, zabielona śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

ŚRODA
10.01.2024 r.

I. Chleb z masłem, parówki z szynki, pomidorki koktajlowe, ketchup, herbata z cytryną.
II. Mus owocowy.

Zawiera alergeny: gluten, jaja, mleko i produkty pochodne.

Łazanki z kapustą kiszoną i kiełbasą, kompot z czarnej porzeczki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

Zupa porowo ziemniaczana, na wywarze mięsno warzywnym i natką pietruszki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

CZWARTEK
11.01.2024 r.

I. Bułka z sezamem, masło, szynka drobiowa, zielone oliwki, pomidor malinowy, kakao.
II. Jabłko.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Zapiekanka gyros z filetem z kurczaka, warzywami oraz mozzarellą, kompot z czarnej porzeczki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

Kapuśniak z ziemniakami, wkładką mięsną, natką pietruszki, zabielany śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

PIĄTEK
12.01.2024 r.

I. Chleb z masłem, jajecznica ze szczypiorkiem, czerwona papryka, herbata z cytryną.
II. Sok 100%.

Zawiera alergeny: gluten, jaja, mleko i produkty pochodne.

Ziemniaki, filet z miruny panierowany, surówka z kapusty kiszonej, kompot z czarnej porzeczki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, jaja, ryba, gluten.

Zupa krem brokułowa z groszkiem ptysiowym, wkładką mięsną, natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

Woda niegazowana podawana na bieżąco do picia. W razie nie otrzymania w/w artykułów jadłospis może ulec zmianie. Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.