Małe co nieco
Jadłospis śniadań, obiadów i podwieczorków w Przedszkolu w Trzcianie
od 26 lutego 2024 r. do 1 marca 2024 r.
 
 

DZIEŃ TYGODNIA

ŚNIADANIE I, II

OBIAD

PODWIECZOREK

PONIEDZIAŁEK
26.02.2024 r.

I. Chleb, masło, wędlina, pomidor malinowy, listek sałaty, kakao.
II. Jabłko.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Pizzerinki ze zrazówką, warzywami i mozzarellą, ketchup, kompot z czarnej porzeczki.

Zawiera alergeny: jaja, mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

Zupa ogórkowa z ziemniakami, wkładką mięsną, natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

WTOREK
27.02.2024 r.

I. Bułka kukurydziana, pasta z awokado, ogórek zielony, kawa zbożowa.
II. Banan.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Cannelloni z mięsem mielonym z szynki, warzywami pod beszamelem, kompot z czarnej porzeczki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, jaja, seler, gluten.

Zupa cytrynowa z ryżem, wkładką mięsną, natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

ŚRODA
28.02.2024 r.

I. Bagietka z ziarnami, masło, szynka drobiowa, papryka czerwona, kakao.
II. Mus owocowy.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Zapiekanka gyros z filetem z kurczaka, warzywami oraz mozzarellą, kompot z czarnej porzeczki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

Zupa porowo - ziemniaczana, na wywarze mięsno warzywnym i natką pietruszki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

CZWARTEK
29.02.2024 r.

I. Bułka z sezamem, masło, ser żółty, ogórek kiszony, kawa zbożowa.
II. Strucla z jabłkiem (wyrób własny).

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Makaron spaghetti z sosem szpinakowym, filetem z indyka, kompot z czarnej porzeczki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

Zupa kminkowa z wkładką mięsną, ryżem, natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

PIĄTEK
01.03.2024 r.

I. Kasza manna na mleku, bułka weka z masłem oraz dżemem owocowym, mleko.
II. Banan.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Ziemniaki, burger rybny, surówka z ogórka kiszonego, marchewki i jabłka, kompot z czarnej porzeczki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, jaja, ryba, gluten.

Zupa krem cebulowa z wkładką mięsną, grzankami oraz natką pietruszki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, seler.

Woda niegazowana podawana na bieżąco do picia. W razie nie otrzymania w/w artykułów jadłospis może ulec zmianie. Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.