DZIEŃ TYGODNIA |
ŚNIADANIE I, II |
OBIAD |
PODWIECZOREK |
---|---|---|---|
WTOREK |
I. Chleb tygrysi, masło, wędlina, pomidor koktajlowy, kakao. Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne. |
Makaron z serem białym oraz cukrem, kompot z czarnej porzeczki. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten. |
Zupa królewska z wkładką mięsną, ziemniakami, natką pietruszki, zabielana śmietaną. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten. |
ŚRODA |
I. Bagietka z ziarnami, pasta twarogowa z papryką, ogórek zielony, kawa zbożowa. Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne. |
Pilaw- ryż, filet z indyka, warzywa, kompot z czarnej porzeczki. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten. |
Zupa pomidorowa z makaronem literki, wkładką mięsną, natką pietruszki, zabielana śmietaną. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten |
CZWARTEK |
I. Chleb, masło, szynka drobiowa, rzodkiewka, listek sałaty, kakao. Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne. |
Pierogi leniwe, surówka z marchewki i jabłka, kompot z czarnej porzeczki. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, jaja, seler, gluten. |
Kapuśniak z ziemniakami, wkładką mięsną oraz natką pietruszki. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten. |
PIĄTEK |
I. Bułka grahamka, masło, ser żółty, czerwona papryka, kawa zbożowa. Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne. |
Ziemniaki, filet z miruny panierowany, ćwikła z chrzanem, kompot z czarnej porzeczki. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, jaja, ryba, gluten. |
Zupa krem cebulowa z wkładką mięsną, grzankami oraz natką pietruszki. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, seler. |
Woda niegazowana podawana na bieżąco do picia. W razie nie otrzymania w/w artykułów jadłospis może ulec zmianie. Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.