DZIEŃ TYGODNIA |
ŚNIADANIE I, II |
OBIAD |
PODWIECZOREK |
---|---|---|---|
PONIEDZIAŁEK |
I. Bagietka z ziarnami, masło, jajko, szczypiorek, pomidor koktajlowy, kakao. Zawiera alergeny: jaja, gluten, mleko i produkty pochodne. |
Ryż na mleku z sosem truskawkowym, kompot z czarnej porzeczki. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten. |
Kapuśniak z mięsem, ziemniakami, natką pietruszki, zabielany śmietaną. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, seler. |
WTOREK |
I. Bułka kukurydziana, masło, ser żółty, papryka, rzodkiewka, kawa zbożowa. Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne. |
Ziemniaki, filet z miruny panierowany, ćwikła z chrzanem, kompot z czarnej porzeczki. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, jaja, ryba, gluten. |
Zupa koperkowa z ryżem, wkładką mięsną, natką pietruszki, zabielana śmietaną. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten. |
CZWARTEK |
I. Płatki śniadaniowe z mlekiem, bułka weka z konfiturą wieloowocową, herbata z cytryną. Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne. |
Makaron z serem białym oraz cukrem, kompot z czarnej porzeczki. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten. |
Zupa jarzynowa z ziemniakami, mięsem, natką pietruszki, zabielana śmietaną. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, seler. |
Woda niegazowana podawana na bieżąco do picia. W razie nie otrzymania w/w artykułów jadłospis może ulec zmianie. Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.