Małe co nieco
Jadłospis śniadań, obiadów i podwieczorków w Przedszkolu w Trzcianie
od 13 maja 2024 r. do 17 maja 2024 r.
 
 

DZIEŃ TYGODNIA

ŚNIADANIE I, II.

OBIAD

PODWIECZOREK

PONIEDZIAŁEK 13.05.2024 r.

I. Bagietka z ziarnami, masło, szynka drobiowa, ogórek zielony, herbata z cytryną.
II. Banan.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Placki twarogowe z jabłkiem i cukrem pudrem, kompot z czarnej porzeczki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, jaja, gluten.

Barszcz biały z jajkiem i kiełbasą wiejską.

Zawiera alergeny: jajko, mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

WTOREK
14.05.2024 r.

I. Bułka kukurydziana, pasta jajeczna, pomidor malinowy, kawa zbożowa.
II. Jabłko.

Zawiera alergeny: gluten, jaja, mleko i produkty pochodne.

Ziemniaki, kotlet siekany z fileta z kurczaka, ćwikła z chrzanem, kompot z czarnej porzeczki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, jaja, gluten.

Rosół drobiowo-wołowy z makaronem oraz natką pietruszki.

Zawiera alergeny: seler, gluten.

ŚRODA
15.05.2024 r.

I. Chleb, masło, wędlina, rzodkiewka, rukola, kakao.
II. Melon miodowy.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Langosze z sosem pomidorowym, filetem z indyka, papryką, cebulą i mozzarellą, ketchup, kompot z czarnej porzeczki.

Zawiera alergeny: jaja, mleko i produkty pochodne, gluten.

Zupa ogórkowa z ryżem, wkładką mięsną, natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

CZWARTEK
16.05.2024 r.

I. Bułka grahamka, ser żółty, papryka czerwona, roszponka, kawa zbożowa.
II. Jabłko.

Zawiera alergeny: gluten, jaja, mleko i produkty pochodne.

Spaghetti z mięsem mielonym z szynki oraz sosem pomidorowym, kompot z czarnej porzeczki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, seler.

Kapuśniak z ziemniakami, wkładką mięsną, natką pietruszki, zabielany śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

PIĄTEK
17.05.2024 r.

I. Kasza manna na mleku, bułka weka z masłem oraz dżemem brzoskwiniowym, mleko.
II. Banan.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Ziemniaki, filet z miruny panierowany, surówka z ogórka kiszonego, marchewki i jabłka, kompot z czarnej porzeczki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, jaja, ryba, gluten.

Zupa krem z dyni z groszkiem ptysiowym, wkładką mięsną, natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

Woda niegazowana podawana na bieżąco do picia. W razie nie otrzymania w/w artykułów jadłospis może ulec zmianie. Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.