Małe co nieco
Jadłospis śniadań, obiadów i podwieczorków w Przedszkolu w Trzcianie
od 3 czerwca 2024 r. do 7 czerwca 2024 r.
 
 

DZIEŃ TYGODNIA

ŚNIADANIE I, II

OBIAD

PODWIECZOREK

PONIEDZIAŁEK
03.06.2024 r.

I. Bagietka z ziarnami, masło, szynka drobiowa, ogórek kiszony, kawa zbożowa.
II. Jabłko.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Pizzerinki z szynką, kukurydzą, papryką, cebulką, ketchup, kompot z czarnej porzeczki.

Zawiera alergeny: jaja, mleko i produkty pochodne, gluten.

Krupnik z kaszą jęczmienną, ziemniakami, wkładką mięsną, natką pietruszki, zabielany śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler.

WTOREK 04.06.2024 r.

I. Bułka kukurydziana, masło, ser żółty, rzodkiewka, listek sałaty, kakao.
II. Banan.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Makaron spaghetti z mięsem mielonym z szynki oraz sosem pomidorowym, kompot z czarnej porzeczki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

Zupa cytrynowa z wkładką mięsną, ryżem, natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

ŚRODA
05.06.2024 r.

I. Chleb tygrysi, wędlina, ogórek zielony, kawa zbożowa.
II. Ciasteczka (wyrób własny).

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Ryż na mleku z sosem truskawkowym, kompot z czarnej porzeczki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten.

Barszcz biały z jajkiem i kiełbasą wiejską, zabielany śmietaną.

Zawiera alergeny: jaja, mleko i produkty pochodne, gluten, seler.

CZWARTEK
06.06.2024 r.

I. Bułka z sezamem, masło, pasta twarogowa, papryka, kakao.
II. Mus owocowy.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Ziemniaki, kotlet siekany drobiowy, mizeria ze śmietaną, kompot z czarnej porzeczki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, jaja, seler, gluten.

Zupa jarzynowa z wkładką mięsną, makaronem, natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten

PIĄTEK
07.06.2024 r.

I. Frittata z warzywami, mozzarellą, chleb z masłem, pomidor koktajlowy, herbata z cytryną.
II. Mus owocowy.

Zawiera alergeny: jaja, gluten, mleko i produkty pochodne.

Frytki, filet z miruny panierowany, ćwikła z chrzanem, kompot z czarnej porzeczki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, jaja, ryba, gluten.

Zupa krem cebulowa z wkładką mięsną, grzankami oraz natką pietruszki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, seler.

Woda niegazowana podawana na bieżąco do picia. W razie nie otrzymania w/w artykułów jadłospis może ulec zmianie. Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.