Małe co nieco
Jadłospis śniadań, obiadów i podwieczorków w Przedszkolu w Trzcianie
od 17 czerwca 2024 r. do 21 czerwca 2024 r.
 
 

DZIEŃ TYGODNIA

ŚNIADANIE I, II

OBIAD

PODWIECZOREK

PONIEDZIAŁEK
17.06.2024 r.

I. Chleb tygrysi masło, szynka drobiowa, ogórek kiszony, kawa zbożowa.
II. Jabłko.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Naleśniki z serem białym, musem truskawkowym, kompot z czarnej porzeczki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, jaja.

Krupnik z kaszą jęczmienną, ziemniakami, wkładką mięsną, natką pietruszki, zabielany śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler.

WTOREK
18.06.2024 r.

I. Bułka kukurydziana, masło, pasta porowa, rzodkiewka, kakao.
II. Banan.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Młode ziemniaki, kotlet drobiowy panierowany, mizeria ze śmietaną, kompot z czarnej porzeczki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten, jaja.

Zupa jarzynowa z wkładką mięsną, makaronem, natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

ŚRODA
19.06.2024 r.

I. Chleb z masłem, parówki z szynki, pomidory koktajlowe, ketchup, herbata z cytryną.
II. Mus owocowy.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Ryż na mleku z sosem truskawkowym, kompot z czarnej porzeczki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten.

Zupa krem z białych warzyw z wkładką mięsną, natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

CZWARTEK
20.06.2024 r.

I. Bułka z sezamem, masło, ser żółty, papryka czerwona, kakao.
II. Arbuz.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Makaron spaghetti z sosem szpinakowym, filetem z indyka, kompot z czarnej porzeczki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

Zupa królewska z wkładką mięsną, proziakami (wyrób własny), zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

PIĄTEK
21.06.2024 r.

I. Chleb z masłem, jajecznica ze szczypiorkiem, pomidor malinowy, herbata z cytryną.
II. Sok owocowy.

Zawiera alergeny: jaja, gluten, mleko i produkty pochodne.

Ziemniaki, filet z miruny panierowany, ćwikła z chrzanem, kompot z czarnej porzeczki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, jaja, ryba, gluten.

Zupa krem z dyni, wkładką mięsną, grzankami oraz natką pietruszki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, seler.

Woda niegazowana podawana na bieżąco do picia. W razie nie otrzymania w/w artykułów jadłospis może ulec zmianie. Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.