Małe co nieco
Jadłospis śniadań, obiadów i podwieczorków w Przedszkolu w Trzcianie
od 28 października 2024 r. do 31 października 2024 r.
 

DZIEŃ TYGODNIA

ŚNIADANIE I, II

OBIAD

PODWIECZOREK

PONIEDZIAŁEK 28.10.2024 r.

I. Bagietka z ziarnami, masło, szynka drobiowa, ogórek zielony, kakao.
II. Jabłko.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Naleśniki z serem białym, musem truskawkowym, kompot.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, jaja.

Żurek z jajkiem i kiełbasą wiejską, zabielany śmietaną.

Zawiera alergeny: jaja, mleko i produkty pochodne, gluten.

WTOREK
29.10.2024 r.

I. Bułka kukurydziana, masło, pasta twarogowa, pomidor malinowy, listek sałaty, kawa zbożowa.
II. Gruszka.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Ziemniaki, kotlet drobiowy, surówka z białej kapusty, kompot.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, jaja, seler, gluten.

Zupa kminkowa, wkładką mięsną, ryżem oraz natką pietruszki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

ŚRODA
30.10.2024 r.

I. Chleb tygrysi, wędlina, papryka, roszponka, kakao.
II. Banan.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Pilaw: ryż, filet z indyka, warzywa, kompot.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

Zupa chrzanowa z wkładką mięsną, ziemniakami, natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

CZWARTEK
31.10.2024 r.

I. Bułka z sezamem, masło, ser żółty, rzodkiewka, rukola, kawa zbożowa.
II. Mus owocowy.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Ziemniaki, kotlet z miruny panierowany, surówka z kapusty kiszonej, marchewki i jabłka, kompot.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten, jaja, ryba.

Zupa brokułowa z wkładką mięsną, z groszkiem ptysiowym, natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

Woda niegazowana podawana na bieżąco do picia. W razie nie otrzymania w/w artykułów jadłospis może ulec zmianie.
Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. pieczywo, kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.