DZIEŃ TYGODNIA |
ŚNIADANIE I, II |
OBIAD |
PODWIECZOREK |
---|---|---|---|
PONIEDZIAŁEK 28.10.2024 r. |
I. Bagietka z ziarnami, masło, szynka drobiowa, ogórek zielony, kakao. Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne. |
Naleśniki z serem białym, musem truskawkowym, kompot. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, jaja. |
Żurek z jajkiem i kiełbasą wiejską, zabielany śmietaną. Zawiera alergeny: jaja, mleko i produkty pochodne, gluten. |
WTOREK |
I. Bułka kukurydziana, masło, pasta twarogowa, pomidor malinowy, listek sałaty, kawa zbożowa. Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne. |
Ziemniaki, kotlet drobiowy, surówka z białej kapusty, kompot. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, jaja, seler, gluten. |
Zupa kminkowa, wkładką mięsną, ryżem oraz natką pietruszki. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten. |
ŚRODA |
I. Chleb tygrysi, wędlina, papryka, roszponka, kakao. Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne. |
Pilaw: ryż, filet z indyka, warzywa, kompot. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten. |
Zupa chrzanowa z wkładką mięsną, ziemniakami, natką pietruszki, zabielana śmietaną. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten. |
CZWARTEK |
I. Bułka z sezamem, masło, ser żółty, rzodkiewka, rukola, kawa zbożowa. Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne. |
Ziemniaki, kotlet z miruny panierowany, surówka z kapusty kiszonej, marchewki i jabłka, kompot. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten, jaja, ryba. |
Zupa brokułowa z wkładką mięsną, z groszkiem ptysiowym, natką pietruszki, zabielana śmietaną. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten. |
Woda niegazowana podawana na bieżąco do picia. W razie nie otrzymania w/w artykułów jadłospis może ulec zmianie.
Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. pieczywo, kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.