DZIEŃ TYGODNIA |
ŚNIADANIE I, II |
OBIAD |
PODWIECZOREK |
---|---|---|---|
WTOREK |
I. Bagietka z ziarnami, masło, jajko, papryka, rukola, kakao, płatki owsiane na mleku. Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne. |
Ziemniaki, filet z miruny panierowany, ćwikła z chrzanem, kompot. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, jaja, ryba, gluten. |
Zupa koperkowa z wkładką mięsną, ryżem, natką pietruszki, zabielana śmietaną. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten. |
ŚRODA |
I. Chleb tygrysi, ser żółty, ogórek zielony, kawa zbożowa, kaszka manna na mleku. Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne. |
Makaron spaghetti z mięsem mielonym z szynki oraz sosem pomidorowym, kompot. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten. |
Zupa porowo - ziemniaczana, na wywarze mięsno warzywnym i natką pietruszki. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten. |
CZWARTEK |
I. Bułka z sezamem, masło, szynka drobiowa, rzodkiewka, listek sałaty, kakao, kaszka kukurydziana na mleku. Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne. |
Risotto z filetem z indyka, warzywami, ogórek kiszony, kompot. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten. |
Zupa krem z białych warzyw, wkładką mięsną, natką pietruszki, zabielana śmietaną. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten. |
PIĄTEK |
I. Płatki śniadaniowe z mlekiem, chałka(wyrób własny) z masłem i miodem, herbata z cytryną. Zawiera alergeny: jaja, gluten, mleko i produkty pochodne. |
Pierogi z farszem twarogowo ziemniaczanym, surówka z marchewki i jabłka, kompot. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, jaja, gluten. |
Zupa kminkowa z wkładką mięsną, ryżem, natką pietruszki, zabielana śmietaną. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten. |
Woda niegazowana podawana na bieżąco do picia. W razie nie otrzymania w/w artykułów jadłospis może ulec zmianie.
Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. pieczywo, kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.