DZIEŃ TYGODNIA |
ŚNIADANIE I, II |
OBIAD |
PODWIECZOREK |
---|---|---|---|
PONIEDZIAŁEK 23.12.2024 r. |
I. Chleb tygrysi, masło, szynka drobiowa, żółta papryka, kawa zbożowa. Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne. |
Ryż na mleku z sosem truskawkowym, kompot. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten. |
Barszcz czerwony z jajkiem, natką pietruszki, zabielany śmietaną. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler. |
PIĄTEK |
I. Płatki śniadaniowe z mlekiem, bułka weka z masłem, konfiturą, kakao. Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne. |
Ziemniaki, kotlet z miruny panierowany, ćwikła z chrzanem, kompot. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, jaja, ryba. |
Zupa krem z kalafiora z wkładką mięsną, groszkiem ptysiowym, zabielana śmietaną. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, seler. |
Woda niegazowana podawana na bieżąco do picia. W razie nie otrzymania w/w artykułów jadłospis może ulec zmianie.
Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. pieczywo, kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.