Małe co nieco
Jadłospis śniadań, obiadów i podwieczorków w Przedszkolu w Trzcianie
od 30 grudnia 2024 r. do 3 stycznia 2025 r.
 

DZIEŃ TYGODNIA

ŚNIADANIE I, II

OBIAD

PODWIECZOREK

PONIEDZIAŁEK
30.12.2024 r.

I. Bułka z sezamem, masło, pasta z makreli, ogórek kiszony, kakao, kasza manna na mleku.
II. Jabłka.

Zawiera alergeny: jaja, gluten, mleko i produkty pochodne.

Makaron z serem białym oraz cukrem, kompot.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten.

Zupa cytrynowa z ryżem, wkładką mięsną oraz natką pietruszki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, seler.

WTOREK
31.12.2024 r.

I. Bagietka z masłem, wędlina, rzodkiewka, kawa zbożowa, płatki jaglane na mleku.
II. Banan.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Gołąbki bez zawijania z ryżem, mięsem mielonym oraz sosem pomidorowym, kompot.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

Zupa jarzynowa z makaronem, wkładką mięsną, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, seler.

CZWARTEK
02.01.2025 r.

I. Chleb tygrysi, masło, ser żółty, pomidor koktajlowy, kakao, kasza kukurydziana na mleku.
II. Jabłka.

Zawiera alergeny: jaja, gluten, mleko i produkty pochodne.

Kasza jęczmienna, gulasz wieprzowy, surówka z ogórka kiszonego, kompot.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

Zupa chrzanowa z wkładką mięsną, ziemniakami, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, seler.

PIĄTEK
03.01.2025 r.

I. Chleb mieszany, masło, jajko, papryka czerwona, kawa zbożowa, płatki kukurydziane z mlekiem.
II. Mandarynka.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Ziemniaki, filet z miruny panierowany, ćwikła z chrzanem, kompot.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, jaja, ryba, gluten.

Zupa grochowa z wkładką mięsną, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, seler.

Woda niegazowana podawana na bieżąco do picia. W razie nie otrzymania w/w artykułów jadłospis może ulec zmianie.
Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. pieczywo, kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.