DZIEŃ TYGODNIA |
ŚNIADANIE I, II |
OBIAD |
PODWIECZOREK |
---|---|---|---|
PONIEDZIAŁEK |
I. Bułka z sezamem, masło, pasta z makreli, ogórek kiszony, kakao, kasza manna na mleku. Zawiera alergeny: jaja, gluten, mleko i produkty pochodne. |
Makaron z serem białym oraz cukrem, kompot. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten. |
Zupa cytrynowa z ryżem, wkładką mięsną oraz natką pietruszki. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, seler. |
WTOREK |
I. Bagietka z masłem, wędlina, rzodkiewka, kawa zbożowa, płatki jaglane na mleku. Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne. |
Gołąbki bez zawijania z ryżem, mięsem mielonym oraz sosem pomidorowym, kompot. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten. |
Zupa jarzynowa z makaronem, wkładką mięsną, zabielana śmietaną. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, seler. |
CZWARTEK |
I. Chleb tygrysi, masło, ser żółty, pomidor koktajlowy, kakao, kasza kukurydziana na mleku. Zawiera alergeny: jaja, gluten, mleko i produkty pochodne. |
Kasza jęczmienna, gulasz wieprzowy, surówka z ogórka kiszonego, kompot. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten. |
Zupa chrzanowa z wkładką mięsną, ziemniakami, zabielana śmietaną. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, seler. |
PIĄTEK |
I. Chleb mieszany, masło, jajko, papryka czerwona, kawa zbożowa, płatki kukurydziane z mlekiem. Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne. |
Ziemniaki, filet z miruny panierowany, ćwikła z chrzanem, kompot. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, jaja, ryba, gluten. |
Zupa grochowa z wkładką mięsną, zabielana śmietaną. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, seler. |
Woda niegazowana podawana na bieżąco do picia. W razie nie otrzymania w/w artykułów jadłospis może ulec zmianie.
Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. pieczywo, kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.