Małe co nieco
Jadłospis śniadań, obiadów i podwieczorków w Przedszkolu w Trzcianie
od 7 stycznia 2025 r. do 10 stycznia 2025 r.
 

DZIEŃ TYGODNIA

ŚNIADANIE I, II

OBIAD

PODWIECZOREK

WTOREK 07.01.2025 r.

I. Chleb tygrysi, masło, wędlina, papryka, rukola, kakao.
II. Banan.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Placki twarogowe z jabłkiem i cukrem pudrem, kompot.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, jaja, gluten.

Żurek z jajkiem i kiełbasą wiejską, zabielany śmietaną.

Zawiera alergeny: jaja, mleko i produkty pochodne, gluten.

ŚRODA
08.01.2025 r.

I. Bułka kukurydziana, ser żółty, ogórek zielony, kawa zbożowa.
II. Mandarynka.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Ziemniaki, kotlet siekany z fileta z kurczaka, ćwikła z chrzanem, kompot.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, jaja, gluten.

Zupa koperkowa z wkładką mięsną, ryżem oraz natką pietruszki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

CZWARTEK
09.01.2025 r.

I. Bagietka, masło, szynka drobiowa, rzodkiewka, listek sałaty, kakao.
II. Jabłko.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Risotto z filetem z indyka, warzywami, ogórek kiszony, kompot.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

Kapuśniak z ziemniakami, wkładką mięsną, natką pietruszki, zabielany śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

PIĄTEK
10.01.2025 r.

I. Płatki śniadaniowe z mlekiem, chałka(wyrób własny) z masłem i miodem, mleko.
II. Kiwi.

Zawiera alergeny: jaja, gluten, mleko i produkty pochodne.

Ziemniaki, kotlet z miruny panierowany, surówka z kapusty kiszonej, marchewki i jabłka, kompot.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, jaja, ryba.

Zupa krem z dyni z wkładką mięsną, grzankami, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, seler.

Woda niegazowana podawana na bieżąco do picia. W razie nie otrzymania w/w artykułów jadłospis może ulec zmianie.
Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. pieczywo, kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.