Małe co nieco
Jadłospis śniadań, obiadów i podwieczorków w Przedszkolu w Trzcianie
od 13 stycznia 2025 r. do 17 stycznia 2025 r.
 

DZIEŃ TYGODNIA

ŚNIADANIE I, II

OBIAD

PODWIECZOREK

PONIEDZIAŁEK 13.01.2025 r.

I. Bagietka z ziarnami, masło, szynka drobiowa, ogórek zielony, kakao.
II. Jabłko.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Naleśniki z serem białym, musem truskawkowym, kompot.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, jaja.

Zupa pomidorowa z wkładką mięsną, makaron ryżowy, natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

WTOREK
14.01.2025 r.

I. Chleb tygrysi, masło, pasta jajeczna, rzodkiewka, rukola, kawa zbożowa.
II. Banan.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Pilaw: ryż, filet z indyka, warzywa, kompot.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

Zupa ogórkowa z wkładką mięsną, ziemniakami, natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

ŚRODA
15.01.2025 r.

I. Bułka kukurydziana, wędlina, ogórek kiszony, kakao.
II. Drożdżówka (wyrób własny).

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Ziemniaki, kotlet mielony, różyczki kalafiora, kompot.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, jaja, gluten.

Zupa cytrynowa z wkładką mięsną, ryżem oraz natką pietruszki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

CZWARTEK
16.01.2025 r.

I. Chleb chia, masło, ser żółty, papryka czerwona, listek sałaty, kawa zbożowa.
II. Jabłko.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Makaron spaghetti z mięsem mielonym z szynki oraz sosem pomidorowym, kompot.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

Zupa porowo - ziemniaczana na wywarze mięsno warzywnym i natką pietruszki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

PIĄTEK
17.01.2025 r.

I. Frittata z warzywami, mozzarellą, chleb z masłem, pomidor koktajlowy, herbata z cytryną.
II. Jogurt owocowy.

Zawiera alergeny: jajka, gluten, mleko i produkty pochodne.

Ziemniaki, kotlet z miruny panierowany, surówka z kapusty kiszonej, marchewki i jabłka, kompot.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, jaja, ryba.

Zupa krem brokułowa z wkładką mięsną, grzankami, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, seler.

Woda niegazowana podawana na bieżąco do picia. W razie nie otrzymania w/w artykułów jadłospis może ulec zmianie.
Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. pieczywo, kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.