Małe co nieco
Jadłospis śniadań, obiadów i podwieczorków w Przedszkolu w Trzcianie
od 27 stycznia 2025 r. do 31 stycznia 2025 r.
 

DZIEŃ TYGODNIA

ŚNIADANIE I, II

OBIAD

PODWIECZOREK

PONIEDZIAŁEK
27.01.2025 r.

I. Bagietka z ziarnami, masło, szynka drobiowa, papryka czerwona, listek sałaty, kakao.
II. Jabłko.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Makaron z serem białym oraz cukrem, kompot.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten.

Krupnik z kaszą jęczmienną, wkładką mięsną, natką pietruszki, zabielany śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler.

WTOREK
28.01.2025 r.

I. Bułka kukurydziana, masło, ser żółty, pomidor, kawa zbożowa.
II. Banan.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Kasza pęczak, bitki schabowe w sosie własnym, ogórek kiszony, kompot.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

Zupa królewska z ziemniakami, wkładką mięsną oraz natką pietruszki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

ŚRODA
29.01.2025 r.

I. Chleb zwykły, masło, pasztet pieczony, ogórek kiszony, herbata z cytryną.
II. Jogurt.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Ziemniaki, filet z miruny panierowany, ćwikła z chrzanem, kompot.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, jaja, ryba, gluten.

Zupa pomidorowa z makaronem wkładką mięsną oraz natką pietruszki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

CZWARTEK
30.01.2025 r.

I. Bułka z sezamem, masło, wędlina, papryka żółta, oliwki zielone, kakao.
II. Jabłko.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Łazanki z kapustą i kiełbasą, kompot.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

Zupa koperkowa, wkładką mięsną, ryżem naturalnym oraz natką pietruszki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

PIĄTEK
31.01.2025 r.

I. Zupa mleczna z tartym ciastem, bułka weka z masłem oraz dżemem, mleko.
II. Mandarynka.

Zawiera alergeny: jajka, gluten, mleko i produkty pochodne.

Pierogi w waflu z farszem serowo ziemniaczanym, surówka z marchewki i jabłka, kompot.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, jaja, seler, gluten.

Zupa krem z białych warzyw, wkładką mięsną, grzankami, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, seler.

Woda niegazowana podawana na bieżąco do picia. W razie nie otrzymania w/w artykułów jadłospis może ulec zmianie.
Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. pieczywo, kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.