Małe co nieco
Jadłospis śniadań, obiadów i podwieczorków w Przedszkolu w Trzcianie
od 3 lutego 2025 r. do 7 lutego 2025 r.
 

DZIEŃ TYGODNIA

ŚNIADANIE I, II

OBIAD

PODWIECZOREK

PONIEDZIAŁEK 03.02.2025 r.

I. Chleb tygrysi, masło, szynka drobiowa, rzodkiewka, listek sałaty, kakao.
II. Jabłko.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Naleśniki z serem białym, musem truskawkowym, kompot.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, jaja.

Zupa ogórkowa z wkładką mięsną, ziemniakami, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

WTOREK 04.02.2025 r.

I. Bułka kukurydziana, masło, ser żółty, czerwona papryka, kawa zbożowa.
II. Banan.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Kotlet mielony z szynki, ziemniaki z masłem, mizeria ze śmietaną, kompot.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, jaja, seler, gluten.

Zupa kminkowa z ryżem, wkładką mięsną oraz natką pietruszki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

ŚRODA
05.02.2025 r.

I. Chleb zwykły, masło, wędlina, ogórek zielony, kakao.
II. Mus owocowy.

Zawiera alergeny: ryba, gluten, mleko i produkty pochodne.

Pizza (wyrób własny) z sosem pomidorowym, szynką zrazówką, kukurydzą oraz mozzarellą, kompot.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Rosół drobiowo-wołowy z lanym ciastem oraz natką pietruszki.

Zawiera alergeny: seler, gluten.

CZWARTEK
06.02.2025 r.

I. Bułka z sezamem, masło, pasta twarogowa ze szczypiorkiem, papryka żółta, kawa zbożowa.
II. Jabłko.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Gołąbki bez zawijania z ryżem, mięsem mielonym oraz sosem pomidorowym, kompot.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

Żurek z jajkiem i kiełbasą wiejską, zabielany śmietaną.

Zawiera alergeny: jaja, mleko i produkty pochodne, gluten.

PIĄTEK
07.02.2025 r.

I. Chleb z masłem, jajecznica, pomidor koktajlowy, herbata z cytryną.
II. Sok owocowy 100%.

Zawiera alergeny: jaja, gluten, mleko i produkty pochodne.

Ziemniaki, kotlet z miruny panierowany, surówka z marchewki i selera, kompot.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten, jaja, ryba.

Zupa krem z cukinii z wkładką mięsną, groszkiem ptysiowym, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, seler.

Woda niegazowana podawana na bieżąco do picia. W razie nie otrzymania w/w artykułów jadłospis może ulec zmianie.
Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. pieczywo, kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.